söndag 22 juni 2014

Kerstin VM-bloggar! Tyskland - Ghana 2-2

Ghana visade sig inte alls vara den mumsbit som tyskarna säkert hade hoppats på. Förutom deras oproportionellt stora shorts fanns det faktiskt inte mycket att klaga på hos de afrikanska spelarna. Och i sedvanlig ordning är det ju inte lagdressen man bedömer i VM utan kort och gott antal mål. Jag kan ändå inte låta bli att tycka att det var lite synd att vi inte fick avnjuta Ghanas förstaställ igen, som jag älskar den färgglada kragen!

Även de röda "bortastället" är helt klart tjusigt.
Första halvlek var lite sömnig, den slutade också 0-0. Andra däremot bjöd på rena rama handbollsspelet. Böljande anfall fram och tillbaka. Tyskarna som vanligtvis har ett militäriskt disciplinerat försvar var som hypnotiserade av Ghananernas fladdriga brallor och visade upp en okaraktäristiskt förvirring i backlinjen.

Första målet blev ändå tysklands och kom i 51:a minuten, och får nog anses som VM's hittills fulaste. Götze nickade ner en långboll på eget lår och fumlade på så vis in den i nätet. Ghana svarade dock snabbt med nickmål i 54:e och bara minuter senare satt tvåan bakom en rosenrasande Neuer i målet. Afrikanerna firade målet med dansanta höftrörelser, ungefär likadana som man kör i korridoren på jobbet när man stämplat ut en fredag eftermiddag.

Men säg den lycka som varar för evigt, tyskarna bytte in veteranen Klose som petade in kvitteringen och fastslog slutresultatet. Ett ganska rättvist sådant även om man så klart hade önskat att tyskarna gått bet.

Matchens lirare: Manuel Neuer i det tyska målet.
Matchbetyg: 4 (av 5) fotbollar