fredag 27 juni 2014

Kerstin VM-bloggar! Portugal Ghana 2-1 (+ onödig info om min resa till Gotland)

Den spännande upplösningen i grupp G bevittnades på en färja mitt ute på Östersjön. Ute på däck i isande kyla hade ett tjugotal tappra fotbollssupporters samlats för att se kampen mellan Portugal och Ghana framför en 42-tums tv. Förutsättningarna var att båda lagen var tvungna att vinna för att gå vidare, Portugal behövde dessutom sätta två baljor fler än ghananerna.

Med det i åtanke blev det ändå en ganska tafatt tillställning, det blixtrade till lite på slutet när Ronaldo i 80:e minuten stänkte in bollen i mål och Portugal bara var ett ynka mål från avancemang. Ronaldo fick ett par till klara chanser under de sista skälvande minuterna men kunde inte för sitt liv få in bolljäveln. Alltså inget avancemang och hasta la vista till de stackars portugiserna som aldrig riktigt kom in i detta VM.

Klädduellen vann Ghananerna stort i och med att de åter var tillbaka i sina vita förstaställ med den eleganta kragen.

Matchbetyg: 3 (av 5)
Matchens lirare: Ja inte var det Ronaldo i alla fall

//

Dagarna innan har spenderats i Visby. En himla fin stad, som tyvärr bjöd på svinkallt sommarväder. Men det regnade i alla fall inte och då får man väl vara nöjd även om det känns hårt att behöva gå runt med fyra lager på kroppen i slutet av juni.

Bildkavalkad från "äventyret".
Följ mig på Instagram! @negerberra

LummelundagrottanInga kommentarer:

Skicka en kommentar