söndag 29 juni 2014

Dolly Parton - Blue Smoke

Den levande countrylegenden är aktuell med sin 42:a (!) studioplatta som är en mix av ny låtar och ett gäng sköna covers. Som vanligt när det gäller Dolly är det svårt, snudd på omöjligt, att inte gilla det man hör. Hon har en av de vassasta rösterna i branschen, sjunger med en glädje i rösten som är ovanlig nu för tiden och hon är ju Dolly, the one and only.

Blue Smoke är inget undantag. Sången sitter som ett smäck och man kan bara inte fatta att tanten är 68 bast. Titelspåret är klart bäst och förutom en stabil sånginsats bjuds man också på en fantastiskt knasig refräng som bara riktigt stora artister kommer undan med. En annan låt som verkligen är ren och skär musikglädje är "Lover De Jour". Här flamsar sig Dolly igenom en av hennes tramsigaste låtar till dags dato och man kan inte annat än le när man hör den.

Ett stort antal gamla klassiska bitar betar hon av också. Som en direkt motsats till de klämkäcka tonerna i "Lover De Jour" gör Dolly en vacker tolkning av den välkända mordballaden "Banks Of The Ohio" från 1800-talet. Övriga covers görs bra men är inte så värst spännande.

Bästa spår: "Blue Smoke", "Lover De Jour", "Banks Of The Ohio", "You Can't Make Old Friends" (duett med Kenny Rogers)

Betyg: stark 3:a (av 5)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar