fredag 6 december 2013

En dag i livet

Eftersom jag jobbar inom vården tvingas man ju arbeta så kallade obekväma tider (all arbetstid är väl obekväm?). Därför blir man också ledig lite så här hux flux på "bekväma" tider, som idag, en helt vanlig fredag. Så här har ni min lediga fredag!

Jag klev upp kring halvniosnåret, bryggde mig en kopp kaffe och bläddrade igenom veckans Smålandspost. Men jag läser ingenting, tittar bara på bilder. Man är ju ingen kultursnobb.

Sen ringde jag vårdcentralen för att boka tid för mina ögon som sedan en månad tillbaka runnit väldigt mycket. Ja fick tid kl. 14.15 och behövde inte ens spä på diagnosen särskilt mycket.

Timmarna fram till läkarbesöket var föga ointressanta. Jag kan inte ens minnas vad jag gjorde, kanske åt jag.

Jag har ungefär en tre minuters promenad till vårdcentralen men gav mig ut långt före eftersom jag tänkte gå runt i snöstormen och jobba upp ett par riktigt rinnande och besvärliga ögon för doktorn att förbarma sig över. Receptionisten fick se de blanka ögonvitorna men sedan blev jag tyvärr sittandes i väntrummet så länge att ögonen hann bli supertorra lagom till att jag skulle träffa doktorn. Så där fick jag sitta med torra fina ögon och gnälla över min otroligt besvärliga åkomma. All heder åt doktorn som ändå undersökte mig (med viss skepsis men ändå). Resultatet blev en remiss till ögonspecialist och kanske en och annan hånfull kommentar i vårdcentralens personalrum om dagens mest patetiska patient.

Sen fikade jag med en vän och nu ligger jag i soffan och tittar på främmande människors Instagramkonton.

Ikväll blir det På spåret.

Va gör ni själva en fredag i december?

Följ mig på instagram @negerberra


1 kommentar:

  1. Just hemkommen från en rolig julfest med jobbet, blir att lägga sig och lyssna på vinden som får snön att yra längs gatan här utanför mitt fönster.

    SvaraRadera