söndag 1 december 2013

Daniel Lemma live på Kafé de Luxe (igen!)

Kanske har man bott lite för länge i en småländsk bondhåla när en artist helt plötsligt dyker upp igen på ens favoritkrog. Daniel Lemma var ju på Deluxe redan våren 2012. Men det var ju en riktigt mäktig spelning så klart som korvspad att jag och min evige konsertpartner Frida var på plats även denna gång. Vi började kvällen med musslor, vitt vin och chokladmousse. Skapliga vuxenpoäng på den "förfesten"!

Instagram @negerberra

Publiken bestod igår av riktiga människor. Det var typ 40-åriga damer som jobbar på kommunhuset och medelålders män i illasittande jeans (från Dressman troligtvis). Det är ju härligt att slippa springa på alla dessa hippa människor med långt skägg och svåra outfits som ju vanligtvis florerar i Deluxes lokaler, det får ju också en själv att framstå som fräsigaste tjejen på bygden.

Igår hade Lemma med sig sitt band som bestod av två skickliga musiker som lirade sologitarr, ståbas, dragspel och blåskeyboard. Tillsammans skapade de ljuvliga toner. Lemma har ju också Sveriges lenaste lilla stämma. Jag var faktiskt helt chockad över hans röstresurser när han först tog ton, och då har jag ju ändå hört honom live förr.

Konserten var verkligen alla tiders. Extra fina stunder var "Lie And Tell Me You´re Happy", "Rebound" och den moderna klassikern "If I Used To Love You". På den senare blev det också finfin allsång med ett gäng förfriskade grabbar i fronten som fullständigt gick bananas i refrängen.

Lemma gjorde det igen, bjöd på en fullständigt magnifik musikstund.

Instagram @negerberra

Kvällen fortsatte sedan med brutalt bra dansmusik, tyvärr hade den härliga publiken nu bytts ut mot svettiga 22-åringar som ännu inte lärt sig vett och etikett på ett dansgolv.

Kvällen avslutades på Mackedonkan som så många gånger förr. Lilla menyn med cola.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar