fredag 22 oktober 2010

the incredible machine - incredibely märkligt

Sugarlands nya platta har jag gått och suktat efter ett tag. Jag har alltid gillat denna duo som har skapat fantastiska låtar som All I Want To Do (o-o-o-o-oooo-o-o-o-o-oooo o-o-o-o-ooo-ooo-oo), Stay och Very Last Country Song för att nämna några.

Den otroliga skivan.
The Incredible Machine är dock inte som deras tidigare verk. Countryn är utbytt mot någon slags ylandes 80-tals pop/rock. Skivan river igång med All We Are och redan där känner man att detta är inte det sockerland som man känt och älskat. Vid första genomlyssningen av skivan var därför hela min kropp i chock, så j--.a dåligt!!! skrek alla mina celler. Men när man väl har smält att The Incredible Machine inte är något countryalbum kan man lite mer uppskatta de märkliga låtarna. Till exempel så har ju titelspåret något visst över sig om man bara kan acceptera indiantjoandet i refrängerna.

Find The Beat Again är också en skitkonstig låt men även den är lite småmysig på sitt lilla vis. Stuck Like Glue är skivans klart bästa.

The Incredible Machine är en besvikelse, inget snack om den saken. Men om man bara finner kraften inom sig att ge sig hän åt alla konstigheter så kan man nog få ut en del av albumets 11 låtar.

Jag fann inte kraften och orkar heller inte skriva en redigare recension än så här. 


Betyg: 2 (av 5)
Hej! Det är vi som är Sugarland. Vi är snygga men har gjort ett skruttigt album.

2 kommentarer:

 1. Tack för varningen ;-)
  Håller mig för egen del, just för stunden till skägg-country i form av Jamey Johnson's dubbel (!) album The Guitar Song !
  Ibland saknar man ju Willie, Waylon å David Allan Coe och då känns Jamey helt rätt :-)
  Ha det !

  SvaraRadera
 2. Hejsan. Jag snubblade in här när jag sökte efter vad som kan tänkas ha hänt med The Incredible MAchine som helt plötsligt försvann från Spotify för nån månad sen. Hur som helst så måste jag säga att du har grymt bra musiksmak! Jag lyssnar på nästan alla artister du skriver om och har lyssnat på country sedan gymnasietiden. Kul att se att man inte är ensam. Jag håller med dig om The Incredible Machine. Det är inte alls samma underbara Sugarland som man är van med men jag började gilla det mer och mer efter några lyssningar. Gillar du inte Darius Rucker? Hans senaste album är väldigt bra.

  SvaraRadera