onsdag 3 mars 2010

recension: lady antebellum - need you now

Lady Antebellum består av Charles Kelley, Hillary Scott och Dave Haywood. Deras självtitulerade debutalbum sålde bra i USA och med låtar som Love Don't Live Here, Lookin' For A Good Time och I Run To You skaffade sig trion en stadig skara fans. Jag var dock inte med i den fanskaran och har haft åsikten att Lady A är överskattade.
Deras nya album Need You Now väckte dock mitt intresse när jag på grammygalan hörde albumets första singel med samma namn, rackarns vilken bra låt. Need You Now har allt som en solid countryballad ska ha. Dessutom är jag en sucker för låtar som innehåller alkohol i någon form.

Another shot of whiskey, can't stop looking at the door....
It's a quarter after one, I'm a little drunk and I need you now

skål!

Need You Now är albumets klart starkaste spår men det finns en del andra bra låtar också. American Honey är en av dem, väldigt fin och väldigt country. Ready To Love Again och When You Got A Good Thing är två andra favoriter som tuggar på i ett behagligt tempo.

Behagligt är nog förresten ett ganska passande ord på hela albumet, en låt är riktigt bra, ett fåtal är bra men det mesta är behagligt, inte mer. Det är ett proffsigt album och det känns som kvalitetsmusik men det saknas något, kan inte riktigt sätta fingret på vad det är dock. Hade albumet innehållit några till låtar i klass med Need You Now hade betyget blivit högre men en låt gör inte ett album även om det är årets bästa låt än så länge.

betyg: 3 (av 5)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar