söndag 7 mars 2010

melodifestivalen - andra chansen

Igår duellerades det hejvilt i Örebro mellan alla lucky losers som fortfarande hade chans på en finalplats i Globen nästa vecka.

Det var lite av en överraskningarnas afton där till exempel den lille dalbollen Kalle Moraeus med vänner knockade Neo i första omgången och Jessica Andersson lyckades slå ut självaste Alcazar, otippat tycker jag. Mina favoriter inför kvällen var Pauline och Crucified Barbara. Tyvärr duellerade de två mot varandra så chansen att båda skulle gå vidare var lika med noll. De som tillslut knep finalplatserna var Jessica Andersson och yrvädret Pernilla Wahlgren.
Det vilar något magiskt över Jessicas låt som jag inte riktigt uppfattat innan gårdagen men efter två uppträdanden och hundra snabbrepriser sjönk det in. Wahlgrens låt är också bra även om den känns lite 2001. Dessutom har ju Pillan lite av ett handikapp jämfört med övriga finalfältet i och med att hon är så jobbig.

Jag har alltid undrat vad det är för nördar som röstar i såna här program, igår fick jag svaret, det är mina nördiga vänner.

Till final går alltså:
Pernilla Wahlgren
Jessica Andersson
Ola
Salem Al Fakir
Andreas Johnson
Erik Saade
Darin
Timoteij
Peter Jöback
Anna Bergendahl

Jag hejar på Anna mest och lite på Jessica, Darin och Timoteij. Och lite, lite på de andra också. Jag tycker nog alla är rätt okej faktiskt om jag tänker efter.

Vilka hejar ni på?

1 kommentar: