torsdag 4 februari 2010

the grammy awards 2010

Söndag natt svensk tid delades det ut grammys hejvilt i Los Angeles. Idag gick reprisen så nu kommer äntligen en rapport (som ni längtat....).

Min nya idol Taylor Swift fick inte alla åtta grammys som hon var nominerad för men fyra av dem roffade hon väförtjänt åt sig. Grattis till dig! Måste dock klämma in här att hennes tacktal var extremt plågsamma att titta på, du får jobba på dem Taylor om våran nyvunna relation ska överleva. Hon framförde också ett nummer ihop med Stevie Nicks som vi nog inte ska orda så mycket om, det lät inte helt klockrent tonmässigt och det har hon fått en del skit för i amerikanska medier. Jag tyckte personligen det lät mysigt med lite falska toner. Zac Brown Band vann i kategorin "Best New Artist" vilket var både oväntat och glädjande. De fyrade också av ett medley tillsammans med Leon Russel. Det hela föll mig inte riktigt i smaken, det blev nog lite mycket ansiktsbehåring på en och samma gång tror jag. Dessutom tycker jag att medleyn överlag är ett överskattat ohyfs, precis lika vidrigt som när någon störig människa utser sig själv som discjockey och byter låt var 30:e sekund.

Grammygalan var i år en riktig freakfest. Beyoncé dansade som en sjövild prostituerad vilket hon i och för sig gör om och om igen på dessa galor. Kan inte någon ge kvinnan något sederande (eller något starkare så vi slipper henne ett tag). Pink snurrade sedan runt i någon slags strana iklädd endast tatueringar och genomskinlig kroppsstrumpa. Mäkta imponerande må jag säga, både stransnurrandet och att kunna sjunga så fint i den positionen. Hon avslutade galenskaperna med att skvätta ner publiken med vatten och det hela var överraskande nog väldigt vackert.

Jennifer Nettles, ena halvan av Sugarland, fick vara med på ett hörn och jamma loss med Bon Jovi. Hon såg ut att stortrivas och gjorde väl inte bort sig direkt även om det känns som countrystjärnor på grammygalor överlag är lite malplacerade. Lady Antebellum, ett countryband som jag inte lyssnat så våldsamt mycket på, sjöng Need You Now och det var underbart befriande med ett helt vanligt framträdende utan en massa Beyoncé-mjukporr eller dylikt. Dessutom är låten jäkligt bra, finns på Spotify om ni är nyfikna.

Under sista timmen/timmarna av galan dalade mitt intresse fullständigt så det som hände där har jag inte så mycket att säga om.

Vinnarna i countrykategorierna:

Best Female Country Vocal Performence: White Horse - Taylor Swift
Best Male Country Vocal Performence: Sweet Thing - Keith Urban
Best Country Performence Bye A Duo Or Group With Vocals: I Run To You - Lady Antebellum
Best Country Collaboration With Vocals: I Told You So - Carrie Underwood & Randy Travis
Best Country Instrumental Performence: Producers Medley- Steve Wariner
Best Country Song: White Horse - Taylor Swift
Best Country Album: Fearless - Taylor Swift

Och så vann ju Taylor Swift även en fjärde grammy för Album Of The Year och Zac brown Band i kategorin Best New Artist.

1 kommentar: