söndag 4 februari 2018

Melodifestivalen 2018 Deltävling 1: Karlstad

Mellosäsongen är här! Prisa gudarna eftersom den här bloggen annars hade självdött.

Första deltävlingen ägde rum i soliga Karlstad.

David Lindgren har fått in en viss rutin på att leda festival och skötte sig på det stora hela bra om än med en viss övertändning. Han låg dock i lä jämfört med fabulösa Freddie som var ett "Hoodiladi" från att jag skulle sparka sönder mina vänners 52-tummare.

Nu till musiken. Först ut dansaren Sigrid som halkat in i musikbranschen på ett bananskal. Låten var trots en medioker sånginsats ganska trallvänlig. Näst på tur den lokala förmågan John Lundvik som till skillnad från Sigrid är en musiker ut i fingerspetsarna. Hans "My Turn" var bra på riktigt vilket är det finaste utlåtandet en melllolåt kan få.

Idolexilen Renaida sedan med en svängig poplåt som inte gick av för hackor. Tätt följt av Edward Blom som man får vara bra mörk i själen för att inte gilla. Således har jag lite svårt för honom. Hans dansande matvaror i bakgrunden ska jag dock lägga hårt på minnet inför kommande halloweenpartys.

Kicki Danielsson försvann tyvärr i startfältet trots en solid countryvisa som egentligen borde vara right up my alley. "Osby Tennessee" visade sig bli kvällens sömnpiller ihop med Kampferdrops bidrag.

Bäst i kväll var tveklöst Benjamin Ingrosso. Det var ett ärtigt sång- och dansnummer! Men vi i tv-soffan ställde oss mycket frågande kring jackans funktion eftersom den mest hängde kring armbågarna. Som att jag skulle gå runt på jobbet med byxorna runt knäna.

Nästa vecka drar vi till Göteborg. Hoodiladi!

Benjamin Ingrosso

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar