onsdag 30 november 2016

Öppet brev till simhallen


Hej simhallen!

Jag vill börja på en positiv not med att tacka för den mycket lärorika simkurs ni ordnade i fjol, jag gick från amatör till proffs på bara ett par veckor. Men det är förresten kanske inte er förtjänst att jag är ett fysiskt vidunder.

Nu till sak. Jag simmar nästan varje vecka, ibland ett par gånger i veckan, och har under tiden noterat brister i verksamheten. Har ni till exempel märkt att det ligger människor och guppar i banorna som om de vore döda? De har alltså noll styrfart. Vore det inte bättre om de låg hemma i sina badkar?

Mitt förslag är att badvakten med en håv plockar upp de simmare som inte kommer någonstans. Ett annat förslag är att man märker ut en så kallad crawl-bana. Jag har sett att man gör så på andra badhus och det verkar vara ett effektivt sätt att sålla bort de individer som är fysiologiskt oförmögna att generera fart i vattnet.

Det vore också underbart om ni kunde låta skolungdomen simma i exempelvis Växjösjön så jag slipper drabbas av deras gälla stämmor i bassängen.

Jag ser fram emot att följa förbättringsarbetet. Tack på förhand.

Med vänlig hälsning simmarguden Viman


2 kommentarer: