torsdag 17 november 2016

Kacey Musgraves - A Very Kacey Christmas

Kacey Musgraves har på bara några år seglat upp som en av countryns bästa kvinnliga countrymusiker. Liksom många andra framgångsrika musiker före henne (i synnerhet countrymusiker) kunde inte heller hon motstå frestelsen att släppa en julskiva.

Personligen är jag ett stort fan av genren. Det var därför med sprudlande entusiasm jag mottog beskedet att Musgraves planerade släppa en julskiva, redan i oktober dessutom!

Plattan öppnar med übermysiga "Have Yourself A Merry Little Christmas" och man blir snabbt varse om att Musgraves velat göra något annat än en klassisk countryjulskiva. Soundet osar murrigt 60-tal precis som den retroinspirerade skivdesignen hintar om. Till en början var det något av en besvikelse. Jag hade sett fram emot ett modernt countryalbum i samma nutida anda som hennes två senaste succéplattor. Ett par låtar in har man dock vant sig och sedan är det svårt att inte låta sig charmas.

Musgraves hemtrevliga röst är dessutom som gjord för att sprida julstämning. A Very Kacey Christmas är därför egentligen onödigt överarbetad. Man hade nöjt sig med hennes fina röst över ett tiotal klassiska julsånger. Det är ändå himla trevligt att en artist ser julskivan som ett tillfälle att visa upp sitt artisteri och inte bara som en ren julbonus.

Bästa spår: "Have Yourself A Merry Little Christmas", "A Willie Nice Christmas", "What Are You Doing New Year's Eve?"

Betyg: 4 (av 5)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar