fredag 21 oktober 2016

Sondre Justad - Riv i hjertet

Nordnorges egna lilla gullegris har äntligen lanserat sin musik utanför Norges gränser. Från och med idag finns Sondre Justads debutplatta Riv i hjertet på spotify. Kanske är jag gladast i hela Sverige över detta.

Sondre kommer från Lofotens pärla Henningsvær, där man verkligen inte kunde tru at nokon kunne bu men där faktiskt cirka 500 personer valt att slå läger, inte så konstigt i och för sig eftersom det kan vara Norges vackraste plats. Det är ju i och för sig alla platser i Norge.

Bild snodd från www.auneforlag.no
Den unge Lofotingen släppte sin debutplatta hemma i Norge i fjol och blev genast en favoriit på radio och partys. Enligt norska wikipedia fick plattan "terningkast fem av Aftenposten, Dagsavisen, Avisa Nordland och Fædrelandsvennen". De är ju för gulliga i tal och skrift norrmännen. Dock har de helt rätt i sak för Riv i hjertet är ett riktigt vasst popalbum. Allra bäst är "Tilbake", "Riv i hjertet" och megahiten "Nu har du mæ" som var hans första singel.

Jag gillar allt med Sondre: Musiken, rösten, den lite gubbiga utstrålningen. Dessutom visar han fin karaktär genom att ge tillbaka till sin hemkommun; han har till exempel för fjärde året i rad bjudit på spelning uppe på Fjellvågtinden, 541 meter rätt upp från hembyn Henningsvær. Det enda sättet att komma upp dit är att traska, således var ingen svensk på plats.

In på Spotify med er och förgyll helgen med allas vår Sondre!6 kommentarer:

 1. Lägg in lite lofotenmusik på min spotifylista! Så vackra bilder!

  SvaraRadera
 2. Äntligen! Nobelpriset 2017!

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Verkar som att de flesta av dina följare följer din uppmaning. Imponerande 5 462 175 personer som lyssnat på riv i hjertet!

  SvaraRadera