måndag 24 oktober 2016

Kristin Diable - Creating Your Own Mythology

Kristin Diables hajpade andra platta har alldeles nyligen poppat upp på svenska Spotify trots att den släpptes redan i början av förra året i USA. Jag har märkt att det ofta är så det går till med musik. Att man tror man lyssnar på något som är nytt och fräscht men som i själva verket kan vara mer än ett år gammalt. Hade ni förstått det?

För produktionen står Dave Cobb. Jag vet ärligt talat inte riktigt vad en producent gör men klart är i alla fall att Dave Cobb gör någonting väldigt rätt. Hans namn finns med på de senaste årens allra främsta countryplattor. Att ha hans namn under production: kan i princip ses som en kvalitetsstämpel.

Alltså kan vi redan nu konstatera att Kristin Diables platta är en pärla. Men jag tror att det i hennes fall snarare beror på artisten än producenten. Diable sjunger med en rockig och alldeles lagom släpig röst. Lite som en full Norah Jones med halsfluss.

Vill man avnjuta den gosiga rösten är det i de lugna spåren den lyser starkast, som i "Honey Leave The Light On" och "Bird On A Wire".

Plattans stora behållning är dock den nonchalanta countryrocken som vilar över "I'll Make Time For You", "Make The Most" och "Driving In Your Car". Kanske ska en del av succén ändå tillskrivas producenten.

Betyg: 4 (av 5)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar