torsdag 17 september 2015

Christian Lopez Band - Onward

Christian Lopez Band är en skönsjungande trio bestående av Michael Silver, Chelsea McBee och så frontfiguren Christian Lopez himself. Lopez är blott 19 år men har målats upp i Amerika som en 65-årig bluegrassmusiker från de mörkaste Appalacherna i en pojkspolings kropp. Åtminstone står det så på deras hemsida (fritt översatt).

Onward är trions debutplatta. Förutom Lopez äckligt perfekta stämma bjuds man på otippat genuin och härlig countrymusik. Som grädde på moset har pojken också skrivit så gott som alla låtarna själv. Många av dem går åt de lugnare hållet och det är lätt att dra paralleler till andra såsiga countrymusiker som till exempel Jason Isbell. Som av en händelse har de också använt sig av samma producent, Dave Cobb. Lopez ser också ut som en ung Isbell med bakåtslickat hår och proper skjorta.

Bästa spår på plattan är "The Man I Was Before", "Leaving It Out" och "Seven Years" men det finns inga direkta bottennapp bland de elva spåren. Kanske saknar man en given hit men som bakgrundsmusik framför brasan med en bira i näven skulle jag säga att Onward är tämligen perfekt.

En riktigt fin debutplatta.

Betyg: 3,5 (av 5)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar