fredag 18 september 2015

Alice b live på Kafé De Luxe

På torsdagar råder numera Bubbelklubben på vårt lilla stamställe Kafé De Luxe. Det är aftnar fyllda med dans, öl, DJ's och en och annan livespelning. Det är riktat till studenter men även hårt arbetande kvinnor är välkomna. Igår var den stora akten Xenia Kriisin men på grund av bebis i mage tvingades hon ställa in.

Men vem bryr sig? Vi var väl alla där för att se förbandet Alice b?

Ni saliga själar som följt den hör bloggen ett tag vet att jag är ett stort Alice b fan, kanske Smålands största. Hon "slog igenom" 2012 med den självtitulerade debutplattan och har sedan dess varit min stora popidol.

Kvällen började dock långt före Alicespelningen med en måltid på Deluxe. Enligt programmet skulle det kosta att gå in efter kl. 20 så jag och Frida var på plats kring 19.30 för att äta för de pengar som vi annars lagt på inträdet. Enligt snålländsk logik blir då hela kvällen gratis och man kan unna sig hur många öl som helst! Tyvärr gick planen i kras då det visade sig att vi ändå behövde betala inträde, dock till reducerat pris då huvudnumret var inställt. Som en skänk från ovan tog bartendern oss sedan också för studenter så ölen kostade blott 40 kr glaset.

Man kan nästan påstå att vi slutändan trots allt tjänade en slant på den här kvällen.

Alice B entrade scenen strax efter kl. 21 lokal tid. Hon spelade mestadels nya låtar men även magiska klassiker som "I den här staden" och "Balladen om Brunnsparken". Hon gjorde en solid spelning men i egenskap av förband var den svidande kort. Alice hann dock charma hela lokalen med sitt tafatta mellansnack och sin vackra sångröst. Tyvärr är hon fortfarande tämligen okänd och det var med tungt hjärta jag såg henne packa ihop sin gitarr och mol allena ge sig ut i publikvimlet med en blaskig Tuborg i handen. Tyvärr var undertecknad (trots många billiga öl) nykter som en lärka och way too starstruck för att säga hej. Men jag har ju snackat med henne förr.

Instagram @barabaraberra

Nyktert var förresten ett genomgående tema på de unga studenterna i lokalen. Inte en överförfriskad själ i syne, jag vill minnas att man på min tid tog varje tillfälle i akt att svepa Mintu och krypa fram på ett dansgolv. Man hade ju så att säga inte ett jobb att gå till dagen efter, det var tider det!

2 kommentarer:

  1. Ohhh, jag har viljat se Alice b i ett par också...kanske inte sen 2012, men åtminstone 2013. Hoppas hon kommer tillbaka neråt Växjö snart så "Smålands största Alice b-idol" kan höra av sig så man har sällskap till giget.

    SvaraRadera
  2. Det gläder mig att det finns en rejäl portion smålänning i östgöten!

    SvaraRadera