söndag 10 maj 2015

Reba McEntire - Love Somebody

Reba McEntires 27e(!) platta är föga förvånande en samling klämkäcka låtar levererade med en av countryns värsta sydstatsdialekter. Konstigt nog gillar jag verkligen det jag hör.

 60-åringen från Oklahoma har som sagt varit flitig i skivstudion men detta är faktiskt det första albumet på hela fem år. Däremellan har hon också bytt skivbolag. Inte vet jag egentligen hur stor roll sånt spelar men Love Somebody bjuder i alla fall på fräsch och opretentiös countrymusik.

 ”Going Out Like That” var första singeln från plattan och är helt klart en av de vassaste spåren. Det är bra driv i verserna och refrängen brakar loss på ett härligt sätt. Kanske hade man klarat sig utan elgitarrerna och det udda sticket i autotune. Men Reba har väl aldrig riktigt varit någon Less is More typ av kvinna. Och det är kanske ett bra karaktärsdrag för inte blir man en av countryns största genom att fega sig fram. Andra vassa spår är ”She Got Drunk Last Night” och ”Livin’ Ain't Killed Me Yet”. Albumet avslutas med den märkliga ”Pray For Peace” med ståtlig säckpipa(!) och konstigt nog är man inte det minsta förvånad. 

Gillar man sin country med extra allt så gillar man Love Somebody.

 Betyg: 3,5 (av 5)

Hipp hurra, för här kommer bumbibjörnarna.

3 kommentarer:

  1. Men varför "det låga" betyget 3.5? Kunde du inte kostat på henne en 4:a?

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Fyror kan man inte bara slänga ut sådär till höger och vänster. / Den hårda men rättvisa bloggarn

    SvaraRadera