måndag 20 april 2015

Växjö Country Roots Festival del 2: Alligator Gumbo, Sjöström & Gullö, Pilgrim, Swinging Hayriders

Kvällen fortsatte med Cajunbandet Alligator Gumbo. Cajun är en musikstil från Louisiana som sjungs på "Louisianafranska". Det rådde delade meningar i gruppen om vi tyckte det var bra eller dåligt, själv kan jag inte riktigt bestämma mig. Det var ganska mycket oljud i form av dragspel, gapig sång och världens största triangel som skar i öronen. Men det var också säckpipa! Vilket är ett vackert oljud.  Klart är i alla fall att bandet hittat en ganska unik väg i musiksverige och det ska väl alltid hyllas.

Instagram @barabaraberra

Näst på tur var festivalens till antalet minsta akt, duon Sjöström & Gullö som på endast kontrabas och dobro imponerade med stor scennärvaro. Men inte tillräckligt för att jag skulle orka lyssna på mer än ett par låtar, vi smet därför ut och tog en kaffe. 

Efter sex konserter på raken var nu moralen i vår lilla grupp låg, countrymusiken stod oss upp i halsen. Under ett svagt ögonblick övervägde vi att lämna lokalen och tassa över till Kafé De Luxe där popsnöret Joel Alme lirade. Men vi tog oss samman i sista stund och gick in i konsertsalen igen där Pilgrim redan var i full gång. Pilgrim visade sig vara ett glatt gäng med två systrar i fronten som behärskade den ädla konsten mellansnack vilket tyvärr verkar vara ett utdöende fenomen inom livemusiken. Karin och Maria som de hette flamsade loss ordentligt på scenen men bjöd också på klassisk country vilket var lite befriande efter alla konstigheter. 

Sist ut för kvällen lirade Swinging Hayriders, ett band som nördat in sig på western Swing. En musikstil som egentligen inte är min kopp av te men det var svårt att väja för bandets entusiasm och speciellt sångerskans otroliga röst. En fullt värdig avslutning på en intensiv afton.

This is Kerstin Viman from kerstinscountry.blogspot.com signing off.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar