torsdag 9 april 2015

Christian Kjellvander live på Kafé de Luxe

Ikväll hade vi finbesök i vår lilla stad av Sveriges okrönta americanakung Christian Kjellvander. Tyvärr verkade det ha gått förbi tätortens dryga 60 000 invånare vilket ledde till en nästan pinsamt liten publik. Det var dessutom ett ganska torftigt publik"hav", mycket AT-läkare och annat bottenskrap, undertecknad inkluderad. Men ingen skugga ska ju egentligen falla på vi som de facto var där.

Christian med sin långa gängliga kropp fick knappt plats på den lille scenen. Som tur var hade han bara en gitarr och en liten mager kvinnlig sidekick med sig upp på scenen. Jag misstänker att det var hans fru Karla-Thérèse men det kan vara en helt felaktig slutsats. Hon sjöng i alla fall ljuvligt och hennes späda röst passade som handen i handsken ihop med Christians murriga stämma. Han har ju verkligen ett riktigt ess i rockärmen i och med den rösten, den är verkligen magisk. Tur det! För utstrålningen, mellansnacket och det allmänna showmannashipet var verkligen under all kritik. Han sade knappt någonting under hela spelningen förutom ett par sömniga "tack ska ni ha" (vilket i och för sig är hästlängder bättre än "tack som fan").

Konserten höll på i vad som kändes som en evighet. Jag hade gärna sett att man satt fram stolar så man åtminstone hade kunnat sitta komfortabelt genom den. Tyvärr kändes det hela bitvis mycket segt, trots att Christian absolut är en av de vassaste artisterna jag bevittnat på den lille deluxescenen. Men han skulle behöva jobba på scenspråket och att inte spendera halva konserttiden med att stämma sin gitarr.

Betyg: 3 (av 5)

Bäst: " Poppies And Peonies", "Two Souls", "The Island"

Sämst: publiksiffran

Instagram @barabaraberra

Blev ni nu svinsugna på att gå och titta på Chrille så kommer han till min hemstad Linköping imorgon 10/4. Turnén drar sedan vidare till Skåne och sen upp igen i landet. Hela turnéplanen finns på hans hemsida.

2 kommentarer:

  1. Ifall hon var väldigt tatuerad så kan det ha varit Karla-Thérese.

    SvaraRadera
  2. När jag såg honom förra sommaren var det även ett sovande barn på scen. Annars var det på pricken!

    SvaraRadera