måndag 29 december 2014

Julen 2014

Julafton var lite udda i år eftersom jag spenderade förmiddagen sovandes i en bil. Jag åkte alltså på nattpasset dan före dopparedan. Det var fullt upp hela natten; jag tittade på tv, drack kaffe, läste bok och kollade igenom alla instagramkonton jag kunde komma över. Inte konstigt att jag var helt slut efteråt och somnade nästan innan vi rullat ut genom stadsgränsen. Väl framme hos brorsan i Örebro var jag i princip pigg som en lärka om man bortser från den lite obehagliga takykardin som alltid infinner sig efter nattjobb. Men hjärtat slog ju i alla fall och då får man vara nöjd.

Sedan blev det buffé, dans runt granen, kaffe och whiskey, besök av en tomte som var mycket lik min ömma moder, och tillslut presentutdelning som ju är vad julen egentligen handlar om.

På juldagen åkte vi och simmade i badhuset. Jag gjorde mitt livs första simvändning och fick en sån vidrig kallsup att jag på allvar trodde min sista stund var kommen, det kändes som jag hade klorvatten i hela huvudet. Jag mår dåligt bara jag tänker på det.

På annandagen väntade nästa stora trauma, mellandagsrean. Jag köpte handskar till originalpris som mamma betalade, alltså blev det jättebilligt. Sedan åkte vi hem till Linköping. Vi stannade i Pålsboda och åt kebab som var så god att julmaten framstod som rena kräkmedlet i jämförelse.

Hemma i Linköping simmade vi lite till, gick på stan, spelade spel och myste av jullovet som plötsligt också blivit snöigt och svinkallt. Det var så att säga en femplushelg! Nu blir det jobb igen tills man antingen har den goda turen att få sparken eller tills man har sommarsemester.

Vad gjorde ni själva i jul?


Om någon vilsen själ mot förmodan läser denna patetiska blogg för musiktipsens skull så kan jag glädja er med att jag snart ska kora 2014 års bästa plattor. Jag kommer också slänga ihop en spotifylista med de bästa låtarna från året som gått. 

4 kommentarer:

 1. Jag firade med dig. Det gick bra tycker jag.

  SvaraRadera
 2. Tycker tomten var toppen!

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Raderat av misstag! Skulle lägga till att det var en härlig beskrivning av en lyckad jul, tycker även jag.
  /"Chaffisen"

  SvaraRadera