torsdag 4 december 2014

Skarp analys av det politiska läget

Igår kom beskedet om nyval. Vi ska alltså traska tillbaka till vallokalerna för att rösta igen. Så kan det tydligen gå när 800 000 människor hakar upp sig på att invandring är en alldeles för dyr historia. Låt oss då hoppas att vi svenskar är ett gäng schizofrener så vi nu byter politisk läggning så det inte blir så svårjobbat i stadshuset i vår.

Ärligt talat, jag vet inte ens var jag ska börja analysera den här besynnerliga röran som just nu råder. Jag gick in på riksdagen.se för att påminna mig om hur det egentligen är tänkt att Sverige ska styras, är det någon som kommer ihåg? För att inte fastna i massa krångliga formuleringar valde jag att läsa om det under rubriken lättläst.

"Vart fjärde år väljer svenska folket vilka politiker som ska sitta i riksdagen. Efter valet bestämmer riksdagen vem som ska vara statsminister. Statsministern väljer vilka ministrar som ska vara med i regeringen. Regeringen måste ha riksdagens stöd. Regeringens uppgift är att leda Sverige. Det gör regeringen genom att komma med förslag till nya lagar till riksdagen."

Aha! Regeringen måste ha riksdagens stöd, det är här det har skitit sig va? Regeringen har inte riktigt stödet. Men alltså man blir ju bra sugen på att flytta till Nordkorea och bara ställa in sig i ledet. För hur fint det än må vara med demokrati så vore det väl underbart befriande om något slags överhuvud bara satte ner foten och sa nu är det jag som bestämmer!

Den här killen kanske?

1 kommentar:

  1. Lätt galen och ganska oroande situation det hela. Känns som att blocköverskridande regering är det enda möjliga men tänk om valresultatet blir lika dant som i sep, vad händer då...? Haha...Knugen som statschef/president...nja. PR kan han men det är nog det han ska pyssla med.

    SvaraRadera