lördag 11 oktober 2014

Idol 2014 - fredagsfinal nr. 3

Igår var det 80-talstema på Idol, lite ironiskt eftersom merparten av deltagarna knappt ens minns det glada 90-talet.

Kanske var det därför så många av dem fullständigt famlade i mörkret. Jag tänker till exempel på Philip som vanligtvis sjunger så bra men som igår förnedrade sig i en karaokeversion av "Bloody Sunday". Lisa Ajax som ju förra veckan imponerade stort gapade sig igenom "I'm So Excited" och man var bra sugen på att stänga av televisionen. Ludvig bejakade sin kvinnliga sida och sjöng historiens mesigaste version av "Africa". Jag tycker det var kasst, kasst, kasst och tycker nog Ludvig är den mest överskattade deltagaren i årets omgång. Man får ändå ge honom kredd för att han lyckades bära upp en clostridiefärgad skjorta.

Men nu till de som hade en lyckad kväll, Josefine som hittills mest varit ett snyggt face levererade en riktigt magisk version av Bonnie Tylers "Holding Out For A Hero". Det var också gulligt värre att se hur genuint glad hon blev när juryn öste beröm över henne. Nu tror jag hon blir riktigt farlig framöver.

Petter överraskade oss alla med att dansa sig in på scenen och sedan sjunga skjortan ur Princes klassiker "Kiss". Det kändes nästan som man tittade på en riktig artist. Den enda som var lite synd var ju att han glömt ta av sig nattskjortan. Men den kritiken ska väl riktas åt stylisterna.

Personliga favoriten Fanny hade en okej kväll men kan ju inte för sitt liv röra sig på scenen och borde därför låta bli, alla vi som diggar henne nöjer oss ju med hennes fina röst.

Rolf fick lämna idolcirkusen, men det är kanske inte är så konstigt när man ser ut som jokkmokks-jokke och fullständigt slaktar en Madonnaklassiker. Ändå tråkigt för Roffe då han ju var den enda i startfältet som ju faktiskt existerade på 80-talet.

Kvällens bästa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar