lördag 25 januari 2014

The Slytest live på Palladium (och annat smått och gott från kulturnatten i Växjö)

Kulturnatten är ett stående inslag i den småländska kalendern. Den infaller i regel på den svinkallaste dagen på året. I år var inget undantag.Kulturfirandet började på Kafé De Luxe med öl, dragspel- och banjomusik, öl, öl, mat, öl, musikquiz och lite mer öl. Det var trevligt på alla sätt och vis trots att jag var urkass på quizet. Men dricka öl är man ju desto bättre på så det väger ju upp!

Efter ett par timmar på deluxe drog vi vidare till Kulturhuset Palladium. Där väntade ett band vid namn The Slytest eller the Slay Test som en i sällskapet insisterade på att kalla dem. Efter ett absurt långt sound check kom bandet tillslut igång med sin show. Det var lite strul med ljudet även under själva konserten, till exempel fick inte stackars saxofonisten Olle (som förövrigt bara var en reservsaxofonist, och kanske den raraste lilla männsikan jag någonsin sett på en scen) ingen mick till sin saxofon. Ett par låtar in var dock allt ljudtrubbel över och grabbarna och tjejen kunde leverera en rätt så gedigen spelning. Det var glatt och otvunget men inte på något vis min kopp av te i musikväg. Det rörde sig väl om så kallad populärmusik och det har jag ju lite svårt för.

Frontmannen i The Slytest.

Efter konserten svepte vi snabbt en konstgalleria. Vi fattade inte vad det gick ut på och kom till den bistra slutsatsen att vi kanske inte är så kulturella som vi själva vill tro. Därefter begav vi oss hemåt i vinternatten och lämnade kulturnatten därhän, trots att klockan inte var mer än 22.00. P-A-T-E-T-I-S-K-T.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar