fredag 17 januari 2014

Lucinda Williams - Lucinda Williams (25th anniversary reissue!)

Min absoluta favoritcountrytant är aktuell med ett jubileum i form av att hennes självtitulerade studioplatta nu släpps igen, 25 år senare (dålig mening, red. anm.).

Plattan var hennes andra platta med egna låtar och släpptes alltså 1988. Den har blivit ofantligt populär bland Lucindaanhängare världen över och har tydligen inte gått att få tag på under de senaste tio åren. Den finns heller inte på Spotify vilket ju är platsen där jag (och de flesta civiliserade människor) konsumerar all musik. Det är jädra synd det för albumet bjuder på många riktigt vassa låtar och är absolut ett av Lusses finaste verk.

Men gråt inga tårar över detta herregud. Dels kan ni ju faktiskt köpa nyutgåvan och trycka in i en så kallad CD-spelare. Eller så kan ni gotta er i låtarna på youtube, det är ju lite 2007 och kanske lite white trash men vad ska en countryflicka göra om hon vill ha sig en Lussedos anno 1988?!

Jag har i alla fall underlättat för oss litegrann genom att rada upp låtarna här nedan. Så kan vi diskutera sen i kommentarsfältet vilka låtar vi gillar bäst.2 kommentarer:

 1. Jättelätt!
  "Crecsent City", tätt följd av "Big Red Sun Blues" och "Changed the Locks". Sen är iofs "Passionate Kisses" väldigt bra också.

  Ok, så enkelt var det inte att bara välja ut en favorit, för hela plattan är riktigt riktigt bra. Lucindas bästa & jämnaste platta enligt mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Big Red Sun Blues" är nog favoriten för mig. Men jag är också svag för gulliga "Like A Rose". Och så gillar jag "Side Of The Road" starkt också. Men alla är ju bra herregud.

   Favoritplattan för mig är dock "Car Wheels...".

   / Kerstin

   Radera