fredag 14 juni 2013

Inför helgens countryfestival

Idag bär det av till countryfest(ival) på High Chaparral. Förra året var en riktig höjdare trots att vi bodde i tält och det var så kallt att man fullständigt tappade kontakten med sina perifera kroppsdelar. Väderprognosen för helgen ser tyvärr också lite dyster ut men i år har vi unnat oss en stuga. Med tak, säng, plusgrader och så vidare.

I musikväg ser jag mest fram emot Cookies N' Beans, tror dom kan va riktigt härliga live, och så den stora stjärnan LeAnn Rimes så klart. Men så hoppas man ju att något okänt band kan överraska litegrann, kanske svenska bluegrassgänget Halm, vad vet jag.

Recensioner från helgens spelningar (och övrig onödig info om helgen som ingen egentligen bett om) kommer framåt söndagkvällen skulle jag tro.

Yehaa!

förra årets kanske festligaste bild.

3 kommentarer:

 1. Yes ! Vad glad man blir när man hittar en superbra country blogg!Och till på köpet svensk :)!
  Kom just på ett litet tips på helt underbar låt med
  Georgette Jones som sjunger duett med pappa,(nyligen bortgångne)legenden George.Den heter "you and me and time".Texten är ju dessutom helt sann.Kan väl inte ha varit helt lätt att växa upp som dotter till Tammy Wynette och George Jones,två av dom största country legenderna någonsin.Pappa George levde ju ett rätt struligt liv men skärpte till sej så småningom.Georges röst är väl med ålderns rätt inte var den var men låten skapar en stämning som bara bra amerikansk country kan.Sök på youtube./Göran i norrland.

  SvaraRadera
 2. Tack Göran för fin kommentar! Man blir så glad när ny publik hittar hit. Och tack för låttipset, en himla fin trudelutt ju. Jag slänger in ett inlägg om den inom kort.
  / Kerstin

  SvaraRadera
 3. Har hittat väldigt mycket trevlig musik på din blogg !
  Hade väl inte tänkt tjata om George Jones,de flesta känner ju till hans musik,men för den som råkar hänga över youtube och har lite tid över kan ju klicka fram konserten i Knoxville Tennesee-93 där "The Possum" äger arenan.Den finns i sin helhet men orkar man inte en hel timme med gubben så finns en del låtklipp därifrån.Mitt personliga favvoklipp är när han river av"I don`t need your rockin chair"inför en hysterisk publik.Man skulle vilja varit där och stampat bootsen lite.Hursomhelst.En strulputte med sprit,knark och flera skilsmässor i bagaget.Trots det en helt lysande artist,countrykonstnär och legend som aldrig glöms bort.RIP George"The Possum"Jones./Göran i norrland.

  SvaraRadera