lördag 29 juni 2013

George Jones & Georgette Jones - "You and Me and Time"

Countrylegenden George Jones trillade ju av pinn för ett par veckor sedan. Det har lite osnyggt gått förbi helt obemärkt här på bloggen. Men så har jag heller aldrig varit något stort fan av gammal gubbig stofilcountry även om jag så klart inser att Jones och grabbarna av hans generation banat väg för dagens fina countrymusik.

Göran tipsade mig för ett tag sen om den här rara duetten med dottern Georgette och jag tycker den är fantastiskt bra! Videon är väl dock lite av ett slöjdarbete.Tack för tipset Göran! Jag gillar tips så ös på med det i kommentarsfältet bara. Både George och Georgette finns också på Spotify.

1 kommentar:

  1. Såklart finns det många bra och fräscha i den moderna countrysvängen.Dom gamla tanterna och farbröderna kan man damma av någon gång ibland,klämma lite på och sedan gömma undan dom igen.Som inspirationskälla för senare artister har såklart betydelsen varit stor,typ Buck Owens-Dwigt Yoakam som ett exempel.Tänkte slå ett slag för en som nästan är gubbe väl.Han tillhör Alan Jackson generationen men är väl lite yngre än Alan.Tänker på Mark Chesnutt som jag tycker är lite bortglömd trots att han enligt mej är ungefär 3 hästlängder bättre än Alan Jackson.Satte mej ner ute i eftermiddagsvärmen letade åt lite av Marks hits och kände att låten "Too Cold At Home"passade utmärkt där han i texsten knäpper sej en iskall öl och klagar på värmen.Hursomhelst.I mitt tycke en riktigt fin låt som passar bra en varm sommardag som denna./Göran.

    SvaraRadera