söndag 16 juni 2013

High Chaparral Country Music Festival 2013. Fredag 14 juni: Halm, Melanie Espinoza Wolf och LeAnn Rimes

I fredags lämnade jag och min syster Ingrid det vardagliga jordelivet för ett slag för en helg på High Chaparral, landet där gränserna mellan vad som är normalt och icke normalt människobeteende sedan länge är fullständigt utsuddade. Här strosar vuxna karlar runt i hölster och låtsas(väl?)pistoler, cowboyboots, oljerockar och hatt. Jag har ännu inte riktigt bestämt mig för om jag tycker det är festligt eller bekymrande.

Helgens första spelning för vår del blev bluegrassgänget Halm från norrland. Bandet består av ett gäng spelglada 16-åringar och med tanke på att de i princip är bäbisar så gjorde de en kompetent spelning. Det är ju också härligt att så unga människor fastnar för den fantastiska genre som ju bluegrass är.

Svårt att fota när det är massa pinnar i vägen!

Näst på schemat var Gnosjös okrönta countryprinsessa Melanie Espinoza Wolf, också hon cirka 16 bast ung. Hon stod själv på scenen och kompades av färdigarrangerad musik. Det var lite skakigt från och till men sjunga kunde hon absolut!

Kvällen fortsatte sedan med lite förfest i stugan. Vi festade loss på American pale ale och EKG-tolkning.

 
 
 
 
Sedan tassade vi ner till Saloon Cheyenne. Där sprang vi på fulla norrmän och så försökte vi lära oss lite linedance, men det är svårt (som Chris O'Neill skulle sagt).

Men allt detta tramsande var ju bara en lång transportsträcka till kvällens verkliga happening, LeAnn Rimes på stora scenen. Jag hade inga direkta förväntningar på henne, har heller inte lyssnat så mycket på hennes musik men det är ju alltid kul att se på världskända artister. Hon öppnade med countryklassikern "Swingin'" och man kände på första tonen att det här är ju ett fullblodsproffs. Det var ett jädra drag i stämbanden hennes!

Bästa bilden från Leann-konserten. Mejla mig gärna om ni fick bätrre!

Hon varvade upptempolåtar med sina kända ballader och hon slängde också in en hel del covers i mixen. Mellan låtarna var det lite harmlöst mellansnack om mest ingenting alls men hon skapade en fin stämning och det är det sannerligen inte alla artister som lyckas med även om det kan tyckas ganska simpelt. Hon lirade också ett par låtar från hennes senaste platta Spitfire och att döma av det axplocket så är det en riktigt bra platta.

Hon imponerade musikaliskt och var därtill ursnygg på scenen i svart sparkdräkt, höga klackar och vit läderjacka. Så betyget kan inte bli annat än 5 (av 5)!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar