tisdag 7 juni 2011

Kim Larsen live in Copenhagen

I lördags var jag i Köpenhamn igen. Denna gången för att lyssna på Kim Larsen, frontmannen i Gasolin. Vet ni varken vem Kim eller Gasolin är så får ni googla upp det.

Konserten ägde rum på en stor gräsplätt en bit utanför staden, på Valbyparken för att vara exakt. Det var två andra band som spelade också men de skiter vi i för det ena var så gapiga och det andra orkade vi inte sitta kvar och lyssna på eftersom de spelade efter Kim.

Det blev trots den tidiga sortin en riktigt fin konsertkväll. Kim var verkligen duktig, kraftfull i röst och allmän utstrålning. Många bra låtar har han ju på sin repertoar men den allra bästa Hva gør vi nu lille du valde han att inte spela. Men det var nog bara vi nördiga svenskar som saknade den, övriga åhörare verkade helnöjda och sjöng allsång på i princip alla låtarna. Eller så var de bara fulla, svårt att veta med danskar.

Kim och fyllon i all ära men bäst var ändå vädret. En helt vansinnigt vacker sommardag bjöds vi på. Solen vägrade gå ner. Det blev nästan lite störigt tillslut att ha den i ögonen, men bara nästan.

Kvällen som helhet får högt betyg: 4,5 (av 5)

1 kommentar:

  1. Håller med dig och inte den här sura människan!

    http://ekstrabladet.dk/musik/koncert_anmeldelser/article1565940.ece

    SvaraRadera