tisdag 20 april 2010

dolly parton fortsättning nr 2

Backwoods Barbie (2008)

Detta är Dollys senaste verk (om man bortser från samlings- och liveskivor och sånt som hon ger ut lika ofta som en annan skriver blogginlägg).

Backwoods Barbie är en fantastiskt mysig skiva att äga. Själva fodralet är av kartong. Ett fint häfte med låttexterna ingår också i paketet, det är man ju inte bortskämd med nu för tiden. Jag uppskattar även den lätt självironiska midjeretuscheringen på framsidan.


Men nog om fodralet herregud.

Musiken är i sedvanlig Dollystil rätt klyshig. Det är ett glatt album överlag men med vissa inslag av tårdrypande ballader som till exempel I will forever hate roses och made of stone.

Backwoods Barbie är en av mina favoritlåtar på albumet, Dolly försöker här påpeka att hon inte är så ytlig som hennes löshår, obscena byst, lösögonfransar med mera ger sken av.

"The way I look is just a country girl's idea of glam."

En annan superfavvo är Jesus & Gravity. Jag bara älskar den här låten med sitt fantastiska budskap, synd bara att man inte är religiös.

"Cause I've got
Somethin' lifting me up
Somethin' holding me down
Somethin' to give me wings and keep my feet on the ground
I've got all I need
Jesus and gravity"

Hallelujah!

2 kommentarer:

  1. Nästan lika bra text som i "All my Ex's live in Texas" med George Strait (nominerad i kategorin TOP MALE VOCALIST OF THE YEAR), whauu!

    SvaraRadera
  2. har suttit och lyssnat på skivan på spotify..vilken underbar musik!! Only Dreamin´ är så vacker!

    SvaraRadera