söndag 16 juni 2019

Kerstin VM-bloggar! Sverige - Thailand 5-1

Matchen mot blåbäret Thailand skulle i princip bara spelas av. Matchen var på förhand vunnen. Den sämsta typen av förutsättningar. ALLT att förlora! Och mycket riktigt kändes det ju också som en tafatt tillställning trots jättevinst med 5-1.

Matchen började dock alert med VM:s hittills snabbaste mål när Sembrant nickade in bollen i thailändsk kasse efter bara sex minuter. Därefter haglade chanserna men det var okoncentration i sista bolltouch och bollen flög all over the place som Prins Daniel säkert noterade på läktarn. Asslani tog tillslut saken i egna händer och helt egocentriskt bara sköt bollen i mål i jättekonstig vinkel. Jag tycker mig äntligen förstå hennes storhet.

Rolfö satte sedan trean med en kraftfull vänsterrdoja. Tur att hon har den för i övrigt verkar hon tämligen omlämpad som fotbollsspelare. Hela uppsnacket handlade om hur skadedrabbad hon varit och att hon i princip inte tål att träna. Efter 45 minuter fick hon därför bytas ut för att inte drabbas av akut artros eller dylikt. Jag ifrågasätter yrkesvalet.

Andra halvlek var sedan en särdeles snoozefest. Olivia Schough kom in och var sitt vanliga yviga jag. Till exempel så blockade hon ett skott av formstarka Janogy. Klassisk Schough.

Lina Hurtig hade kanske inte heller sin bästa dag. Hennes gänglige kropp segnade ner för räkning både en och två gånger. Sista gången efter en brutalt hård boll rätt i huvet. Hon såg så där härligt mosig ut som bara en skandinav på rivieran kan. Men hon kom på benen igen och visade kvalitéer i 81 minuten när hon snyggt nickade bollen i mål.

Strax därefter fick en Thailändska plötsligt luft under vingarna och lyckades kontra in ett reduceringsmål. Givetvis helt meningslöst men den thailändske coachen grät som om hon fött sin förste. Damfotboll när det är som vackrast.

Det sista som hände var att en thailändsk hand genererade straff till Sveriges favör. Ingen märkte det men ingenting undgår VAR-männens vakande ögon. Jag kan tycka att man ska få lov att komma undan med en hands när man gör det så elegant att ingen ser det i realtid.

Rubensson satte i alla fall straffen och det blev en komfortabel seger.

På torsdag blir det allt annat än komfortabelt. USA kommer eventuellt ha lekstuga med oss.