fredag 11 maj 2018

Eurovision Song Contest 2018 semifinal 2

All aboard! Igen.

Eurovisions andra semifinal vaskade igår ner finalfältet till 26 länder. På lördag får man spärra upp ögonlocken med tandpetare för att orka sig igenom den musikaliska resan. Jag kan inte begripa att man inte i en större grad separerar agnarna från vetet när man ändå gjort sig besväret att ha semifinaler i dagarna två.

Hur som helst. Det gick i alla fall vidare ett par frejdiga nummer från semi nummer två som verkligen förtjänade sin finalplats. Exempelvis Moldavien med sin underbara farsinspirerande ”My Lucky Day”. Varför fylla en scen med pyro och lasershower när man kan spela upp en replika av Helsingborgsrevyn och ackompanjera det med glada toner? Jag har inget bra svar på spörsmålet.

Benjamin Ingrosso gjorde jobbet och tog Sverige vidare. Men vilade det inte något märkligt mjäkigt över hela numret? Benjamin kändes inte helt i synk med övriga produktionen. Ungefär som att skypa med ett gäng på 2-års kalas och ligga cirka två sekunder efter (internt. red. Anm.)

Norrmannen Ryback kändes inte heller helt bekväm på den stora scenen. Men vem i dess rätta sinnesstämning skulle vara bekväm med att spela diverse luftinstrument och sjunga ”that’s how you write a song”? Om lustigkurren Ryback vinner på lördag ska jag bada naken i närmaste fjord.

I övrigt gillade jag Australiens bidrag. Det var så fräscht och oeuropeiskt! Även Holland gillar jag per automatik på grund av countrynörd men det hör inte riktigt hemma på ett schlagergolv.

På lördag får vi se vilket land som får den stora äran att skära ner på skola, vård och omsorg och istället lägga slantarna på dålig musik. Jag tror på Israel men hoppas på Moldavien. Eller blir det kanske någon av de fem big five. På lördag vet vi och sedan kan vi gå vidare med våra liv.


4 kommentarer:

  1. Underbar recension! Jag har inte skrattat så sedan jag var på 2-årskalas senast.

    SvaraRadera
  2. Säger som Bert Karlsson -"dä ä för dålige låte"... T o m Ryback kan vinna så pass upp...!

    SvaraRadera
  3. Rena turen. Det kunde ha blivit ett besök i Moldefjorden i eftermiddag....Norske gutterna är väl skuffet nå?

    SvaraRadera