tisdag 14 november 2017

VM-kval special!

Det blir ingen matchrapport efter gårdagens ”bragd” eftersom jag befann mig i luften mellan Oslo och Molde och således var på den minst optimala platsen för att bevaka livesport. Jag hade dock siktat in mig på att se första halvlek på Gardemoen men blev varse om att ”videon är inte tillgänglig i min region”. Jag ska i veckan prydligt klippa ut bokstäver ur tidningar och skicka ett par väl valda ord till D-Play. Inte nog med gårdagens fadäs, fredagens match fick jag och fyra vänner se på en liten padda eftersom det inte gick att chromecasta från den sopiga applikationen.

Men givetvis får ni ändå en sylvass playoff-reflektion från er favoritcountrybloggerska.

För det första så tänker jag inte gå med på att kalla ett avencemang till VM för en bragd. Kom tillbaka med medaljer runt halsarna så kanske jag kan gå med på att släppa en glädjetår eller skriva en urfånig text om er. Vi måste verkligen försöka stoppa utvecklingen att hylla idrottande män som om de slutit världsfred. Jag kommer alla dagar i veckan tycka att män som min genomsympatiske sköterskekollega Stig-Ove gör mer samhällsnytta än samtliga överbetalda landslagsspelare tillsammans.

För det andra finner jag det osmakligt att kanal 5 väljer att maratonsända med flera timmars försnack samtidigt som det svenska damlandslaget är så desperata efter lika villkor att de väljer att bojkotta den enda dagen på året då de (nästan) får lika mycket mediautrymme som herrarna. Landslagschefen Lasse Richt tyckte damernas tajming var respektlös. Riktigt så magstarkt skulle jag inte uttrycka mig, tyvärr ger väl herrlandslaget blanka fan i damerna. Precis som stor del av svenska folket.

Men som Sveriges största idrottsförbund så får man faktiskt föregå med gott exempel. Så ta från de rika (grabbarna) och ge till de fattiga (tjejerna), bara gör det.

Nu lämnar vi politiken och ser fram emot sommarens fotbollsfest i Ryssland. Ni har väl ordnat med semester/uppsägning?

Spara tårarna till när ni ryker ut i gruppspelet och inser att allt varit förgäves.

1 kommentar:

  1. Haha ja, det var sjukt vad tidigt sändningen började, trodde nästan en skulle hinna se matchen innan en somnade!

    SvaraRadera