tisdag 27 december 2016

Årets album topp 5


5. Lori McKenna - The Bird and The Rifle
Den sanslöst begåvade singer/songwritern har verkligen skämt bort oss med stabila skivsläpp på sistone. Massachusetts (2013) och Numbered Doors (2014) var precis som denna pärla vemodig country från en av branschens mest underskattade vokalister.
4. Carter Sampson - Wilder Side
Är det inte alltid något visst med människor som har förnamn som efternamn, och vice versa. Som om de är födda för stordåd. För de flesta är hon säkert en ny bekantskap men ger man henne bara ett par sekunder på öppnings- tillika titelspåret på senaste plattan så är man ett fan.

3. Caleb Caudle - Carolina Ghost
Om jag får säga det själv så har jag något av en talang för att hitta musik som knappt nått någon annans öron. Till exempel var det väl jag som tog Sam Outlaw till Sverige. Caleb Caudle är en annan skatt jag grävt fram som resten av countrysverige verkar missat helt. Tillhör ni också den lågbegåvade klunga människor som låtit honom passera förbi obemärkt så kan jag bara gratulera, ni har elva vansinnigt vackra countrysånger att upptäcka.

2. Miranda Lambert - The Weight of These Wings
Sent på året kom så den efterlängtade dubbelplattan från Miranda Lambert. Trots enorma förväntningar kan väl ingen vara besviken. Countrystjärnan drog till med inte mindre än 24 nya färska rykande spår som var ena käftsmällen efter den andra. Faktiskt går det inte hitta en enda musikalisk dipp på den evighetslånga plattan. Hur är det ens möjligt?


1. Parker Millsap - The Very Last Day
Parker Millsap är bara 23 år. Jag mår nästan illa när jag tänker på det. Hur kan man bara ha låtar som "Heaven Sent" och "Jealous Sun" inom sig vid den ringa åldern? Pojken har alltså släppt en platta här som är så vansinnigt bra att han lika gärna kan lägga ner nu, han kommer aldrig kunna toppa detta. Kanske är han ett så kallat särbegåvat barn.

3 kommentarer:

 1. Christer Sjöblad28 december 2016 19:34

  Jag har hittat 24 sömnpiller på Miranda Lamberts platta. Du har rätt - den är evighetslång(tråkig)......

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha!! Nä där har du fel! Men jag är också onaturligt svag för såsig musik. "Pushin' Time" tycker jag är årets vackraste låt till exempel.

   Radera
 2. Ja förresten...något(ra)spår är nog OK ändå. Men som alltid - smaken är som ......
  Caleb Caudle är i alla fall riktigt bra.

  SvaraRadera