måndag 29 augusti 2016

Shooter Jennings - Countach (For Giorgio): En stilanalys

På allmän begäran kommer här en analys av Shooter Jennings senaste skivomslag. På omslaget syns ett stort kattdjur, en puma kanske, med solglasögon. På kattens huvud ligger en halvnaken kvinna och sträcker ut. Bredvid står något form av hunddjur med ett maskinvapen. Runtomkring de båda djuren finns diverse annat smått och gott. Det hela är färglagt i en smakfull rosalila ton.

Det är kanske det vackraste skivomslaget i modern tid blir väl min slutanalys.Själva musiken då. Inte likt något den 37-åriga outlawn gjort förut. Här bjuds man på någon form av syntstänkt pop. Det är som ni förstår inte så intressant för en countryfanatiker som undertecknad.

5 kommentarer:

 1. en annan analys, av dina 3 senaste blogginlägg, visar att du gillar lila-rosa onormalt mycket

  SvaraRadera
  Svar
  1. Korrekt analys! Man kan också göra analysen att OS och norgerapporter engagerar mer än "seriös" countryjournalistik. Så tackar hjärtligt för kommentaren (även om det var vår bror som i detta fallet var den som bett om inlägget).

   Radera
 2. EP'n är en hyllning till Giorgio Moroder som gjorde en drös av de stora 1980-talshitsen (t.ex. "Neverending Story" och "Take My Breath Away" från Top Gun), så därför är mycket av omslaget hintar till Moroders låtframgångar. Så hunden är draken Falkor. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo jag förstod att det var en hyllningsplatta. Tyckte ändå att det var ganska dåligt!

   Radera
  2. Det kan jag hålla med om. Han kan betydligt bättre.

   Radera