torsdag 4 augusti 2016

Kerstin OS-bloggar! Sverige - Sydafrika 1-0

Fotbollsdamerna kickade igår igång OS i Rio. Men de bjöd inte upp till samba direkt. Inställningen hos de gulklädda var under all kritik. Jag kräver inte finlir, jag kräver inte bra eller ens dugligt spel, men jag kräver glädje på planen.

Man kan inte gå in i en OS-premiär och bete sig som man ska utföra en trippel bypass. OS är en idrottsfest som dyker upp var fjärde år, kanske två/tre gånger i en elitidrottares karriär. Hur svårt ska det vara att njuta lite av stunden?

De sura svenskarna var i alla fall det klart bättre laget men vad gör det när man inte klarar av att passa sig igenom en backlinje. Jacobsson var nära med en ribbträff i startminuterna och Rolfö hade ett par halvlägen. I övrigt var större delen av laget en besvikelse. Starka namn som Schelin, Seger, Asslani och Dahlqvist gjorde inte många rätt. Resten av elvan gnetade på men det saknades något. Kanske en boll i anpassad damstorlek. Hur länge ska vi plågas med att se de stackars damerna skopa runt en stor badboll på planen? Gå ner till bollstorlek 4 och de skulle plötsligt framstå som de skickliga spelare de faktiskt är.

På turbulens efter hörna lyckades tillslut veteranen Fischer trycka in bollen och 1-0-ledningen stod sig till slutsignal.

En av historiens tristaste matcher vanns rättvist av Sverige trots att snudd på hela laget underpresterade. Lite ros vill jag ändå ge Elin Rubensson som kom in som en frisk fläkt i andra halvlek.

Klädkampen vinns av Sverige trots att deras prassliga H&M dress såg ut som något man sveper ett lik med. Konstigt nog var det en ganska snygg look.

Tidernas fulaste mål.

2 kommentarer:

  1. När tror du Sundhage kommer att upptäcka att Schelins "bäst före datum" passerats för länge sedan? Det finns ju bra alternativ till henne.....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mycket bra fråga! Kan inte minnas sista gången hon gjorde en bra match. Som expert i tv-studion tycker jag dock alltid hon är en frisk fläkt!

      Radera