onsdag 30 mars 2016

Elliphant - Living Life Golden

Tillhör ni den lilla tragiska skara som följt den här bloggen slaviskt så känner ni till att jag är smått förälskad i Ellinor Olovsdotter, mer känd som Elliphant. Den 30-åriga artisten släppte 2013 sin fantastiska debutplatta A Good Idea. Med svängiga reaggaetoner och distinkta texter fick hon hela musiksverige i gungning, till och med den här gamla countrybloggerskan.

Debutplattan var magnifik men efterföljande platta One More blev lite av en besvikelse, även om titelspåret var en av 2014 års bästa låtar. Nu är hon aktuell med sin tredje studioplatta Living Life Golden.

Reaggeinfluenserna är kanske inte riktigt lika tydliga som tidigare men Elliphant bjuder ändå upp till dans på skivan med det besynnerliga omslaget. Här bjuds man på solida popspår som är svåra att värja för trots att det inte alls håller samma tempo som låtarna på debutplattan. Singlarna "Step Down" och "Spoon Me" är trots sina lugna beats riktigt medryckande. Kanske är det faktiskt i de lite lugnare spåren som Elliphant riktigt hittar hem. Plattans bästa spår är nämligen en annan lugn bit med, "Love Me Badder" (med den finurliga dubbeltydiga titeln).

Elliphant knockade mig fullständigt med sin debutplatta för tre år sedan. Living Life Golden kommer egentligen aldrig i närheten av samma knock out men jag tycker ändå det är ett steg i rätt riktning.

Betyg: 3,5 (av 5)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar