fredag 1 januari 2016

Julhelgen 2015

För alla er som inte hade den äran att fira jul med mig, här kommer en resumé.

På grund av illa vald karriär fick jag för andra året i rad spendera natten till julafton på jobbet. Där var det fullt upp! Jag sökte efter fina cyklar på Wiggle, läste flera kapitel ur seriös countrybok, tittade igenom alla olåsta instagramkonton jag kunde komma över, tittade på tv och tittade ut i tomma intet. Plötsligt var klockan 7 och dagpersonalen vällde in, konstigt nog var de inte bedrövade över att behöva jobba på självaste julafton. Jag har så mycket att lära av livet från mina positiva kollegor.

Pappa väntade på mig nere i entrén och körde mig sedan hem till Linköping. Tanken var att jag skulle sova i bilen men det är ju svårt att varva ner efter ett så hektiskt nattpass så det blev kanske en timmes sovande.

Väl framme svirades det om till juloutfit och sen var det fullt ös medvetslös med barn, hundar, julmat,  julkaffe och paketöpping. Jag fick en katt i keramik som jag blev rysligt glad över. Plötsligt var det kväll och julafton var över.

Mellandagarna var lugna, jag simmade lite på annandagen och så kom det lite snö, men inte tillräckligt för att åka skidor. Hux flux så hade även mellandagarna passerat och jag skulle åter stämpla in till jobb.

Nyåret firades på Vikaholm, en av de nya stadsdelarna i expansiva Växjö. Det blev en afton fylld med sprit och mat som sig bör. Värdparet hade gjort egen sushi och det kan ha varit det godaste jag någonsin ätit.

Nu blickar vi på redaktionen (jag alltså, reds. anm.) framåt mot 2016. Kanske bjuder året på något alldeles extra, eller så skaver en vidare i gamla spår. Jag gissar på det senare.

God fortsättning!


Ps. Imorgon ger jag er årets 50 bästa låtar i en spotifylista nära dig.

2 kommentarer:

  1. äntligen! och underbar nyårskjortel!

    SvaraRadera
  2. Tackar! Jag var själv rysligt nöjd med outfiten!

    SvaraRadera