lördag 15 november 2014

Idol 2014 - fredagsfinal nr.8

Idolturnén rullar på men här på bloggen är det flera veckor sedan det skrevs något om de unga idolaspiranterna. Men igår såg jag programmet från början till slut.

Temat var rock. Jag misstänkte att det skulle bli en pinsam afton hemma i tv-soffan men de små idolerna visade sig rocka ganska bra faktiskt. Allra bäst var väl Mollie trots att jag egentligen har lite svårt för hennes glada lynne och äckligt perfekta sång. Men hennes "Paradise City" gick ju bara inte att inte gilla. Jag gillade den alltså.

Lille Lisa bjöd också på ett härligt rock n' roll moment i och med sin version av "You Shook Me All Night Long".

Josefine hade även hon en bra kväll och har seglat fram som min favorit i tävlingen. Hon är kanske lite valpig nu men ge henne ett par år och hon kommer att ha lindat hela musiksverige runt sitt lilla finger.

I skuggan av de glödheta rocktjejerna stod Fanny och famlade i mörkret. Det blev smärtsamt tydligt att hon inte kunde mäta sig med dem. Men ingen skugga ska ju egentligen falla över den 21-åriga göteborgaren, den spexiga idolcirkusen var bara inte hennes gebit. Jag ser fram emot hennes framtida musikkarriär och spår en singer/songwriter-platta inom en snar framtid. Om vi har riktigt tur växer hon också ur den här luv- och mössfasen, kammar håret bakåt och börjar se ut som folk.


Hej då Fanny. Tack för allt.

Ludvig var ju också med igår men lämnade mig så oberörd att jag inte kan skriva något annat än att jag gillar hans frisyr.

1 kommentar: