måndag 14 juli 2014

Kerstin VM-bloggar! Tyskland - Argentina 1-0

Så var det då äntligen dags för final.

Men handen på hjärtat så är väl gruppspelet den riktiga festen? Smånationer lever drömmen och alla lagen är fortfarande med i turneringen. Ungefär som de första avsnitten av Robinson innan folk får hybris och börjar hugga varandra i ryggen och inte dela med sig av sina palmhjärtan.

Men nu har ju FIFA tydligen bestämt att någon måste gå segrande ur världsmästerskapet så då får vi helt enkelt dras med tillknäppta matcher där spelarna är så rädda att göra bort sig att de nästan pinkar på sig i sina alldeles för stora shorts. Något som inte sällan resulterar i förlängning och straffar.

Och föga förvånande gick också finalen till förlängning, men det var faktiskt långt ifrån en händelsefattig afton på Maracanã. Målchanserna haglade, framförallt i första halvlek där argentinarna i sina vackra djupblå bortaställ till och med stänkte dit en boll i nättaket men som mycket riktigt bortdömdes på grund av offside.

Lille Messi hade en bra kväll och visade gång på gång vilka kvalitéer han besitter. Tysken Kramer hade en lite sämre kväll, i 31:a minuten tvingades han utgå på grund av en knock han ådrog sig minuterna innan. Helt groggy eskorterades han ut från planen, han såg ut som undertecknad när hon lämnade jobbfesten i fredags.

I andra halvlek åkte även argentinaren Higuaín på en rejäl smäll efter en vansinnesfärd från den tyska målisen Neuer, han som gjort sig en karriär av att flaxa runt långt utanför straffområdet. Men Neuer kom lindrigt undan, fick till och med frispark i favör. Kvällens enda tabbe från domarsidan.

Förlängningen var sedan en ganska sömning historia. Spelarna var trötta men Götze som kom in först i 88:e minuten var ju pigg som en lärka så när han i 113:e minuten fick en pass i brösthöjd gjordes inga misstag, nedtagningen var klockren och han kunde lätt tjonga in bollen i det argentinska målet. Det blev kvällens enda mål och Götze blev grosse spielhjalte.

Götze och Müller i extas.

Även om det tar emot att säga så får man ändå konstatera att tyskarna var VM:s i särklass bästa lag, dessutom har de spelat rolig fotboll. Vart är världen på väg?

Matchbetyg: 4 (av 5 fotbollar)
Matchens lirare: Schweinsteiger som slet som ett djur på mittfältet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar