torsdag 25 april 2013

Steve Martin & Edie Brickell - Love Has Come for You

Idag har varit en sån dag som man lika gärna kunnat vara utan, stressigt och dant på jobbet och så två pingisbollar till halsmandlar i halsen (var annars?). Men så kommer man hem, lägger sig i horisantalläge på soffan med en folköl i näven och upptäcker att Steve Martin, skådisen som också är en baddare på banjoplock, har släppt en ny platta. Lyckan är total och den pissiga jobbdagen är som bortblåst. Tänk vad lite bira och banjo kan göra för den lilla människan.

Steve Martins banjokvaliteter upptäckte jag genom hans fina The Crow: New Songs For The 5-string Banjo från 2009. Två år senare kom Rare Bird Alert som också är riktigt vass banjounderhållning.

Love Has Come For You sällskapas han i studion av sångerskan Edie Brickell och hennes vackra stämma är som klippt och skuren för att ligga över en smattrig banjoslinga. Jag har bara hunnit igenom albumet ett par turer men kan redan nu konstatera att det här är ett av årets absolut hetaste skivsläpp.

Favoritlåtar hittills är "When You Get To Asheville", "Love Has Come For You", "Siamese Cat" och "Shawnee". Men allt låter verkligen galet bra.

Plattan finns så klart på spotify.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar