tisdag 26 juni 2012

Louise Hoffsten live i Virserumskyrkan

Varje år bedriver Virserum nån slags musikfest under en vecka i juni. Det brukar vara någon lite större artist och så en uppsjö av relativt ointressanta okända artister. Förra året var Peter Jöback det stora dragplåstret och för ett par år sedan lirade Lill-babs i den lille byn.

Igår stod Louise Hoffsten på programmet. Hon är ju inte särskilt country men jag gillar henne ändå. Och jag gillar henne ännu mer efter gårdagens fantastiska konsert. Louise lirade med musikerna Tomas Hallonsten (gitarr, piano, trumpet) och Kristian Lind (bas, basfiol) och de ska också ha kredd för den fina konserten.

Det hela drog igång med "I'll Get By", ett spår från nya plattan. Det är verkligen en bra låt och Louise har ju också en förmåga att verka mena vad hon sjunger eller så är hon bara en skicklig teaterapa. Hon bjuder på ett par till låtar från nya plattan och man kan fort konstatera att det måste vara ett ganska bra album. Både titelspåret "Looking For Mr. God" och "Hey Mr. Hyde" är ju också alla tiders.

Louise hade en härligt opretentiös scenstil. Det var ingen ordning på någonting, hon kom in fel i verserna, tappade rösten (glömde bort att sjunga?) och det rådde ofta total förvirring mellan de tre musikanterna. Men det var ingen som skämdes över detta, showen gick vidare i fnittrig stämning och Louise yrade något om att hon komposterar sina misstag så att de blir till nya musikaliska storverk. Hon sjöng till och med en låt på temat, "Komposten". Jag tror att de hade rökt lite braja före konserten.

Trots allt flams glimrade det ibland till med lite seriösa låtar och det blev himla stämningsfullt i den lille kyrkan som framåt kvällningen också började bli rejält mörkerlagd på grund av det pissiga semestervädret utanför.

Tomas till vänster, Kristian till höger och Louise i mitten.
Vackast var de svenska låtarna som bland annat "Mycket mer och lite till" och "Så speciell". Den sistnämnda borde hon sjungit till sig sjäv för hon är verkligen unik i både personlighet och musikalitet, en svensk musikskatt som vi lantisar under en kulen timme i juni fick ta del av.

Tack för det Louise! Jag ger dig 5 (av 5) i betyg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar