måndag 18 juni 2012

High Chaparral Country Music Festival 2012. Fredag 15 juni: Fotbollsförnedring och Laura Bell Bundy

I fredags drog den upphausade countryfestivalen på High Chaparral i Kulltorp igång. Det finns så mycket att säga om detta så det blir säkert ett par stycken inlägg.

På schemat för fredagen stod fotbollsmatchen mellan Sverige och England samt Laura Bell Bundy på stora scenen.

Matchen vet vi ju alla hur den slutade så det ordar vi inte mer om. Det var dock en upplevelse att titta på skiten på en sällsynt dålig storbildsskärm, som dessutom smälldes upp bara minuter före avspark av ett gäng säsongsarbetare i cowboyhatt.

På plats framför storbildsskärmen mitt i vilda western.
Efter den kallduschen var det dags för Laura Bell Bundy att inta stora scenen. Och som hon gjorde det! Sällan har mina små ögon bevittnat en sådan naturkraft till flickebarn. Det fanns ingen hejd på henne, det var liksom gasen i botten från första till sista minut. Jag var tvungen att hålla mig om hjärtat för basen dunkade så hårt att det fysiskt smärtade. Visst fanns där ett par lugna låtar också men de revs av rätt så snabbt.

Laura under ett ögonblick av stillhet.
Showen var ganska kort men naggande god. Hon bevisade också vilken multitalang hon är för hon visade upp flera konstformer så som sång, dans, striptease och steppande.

Det hela avslutades med en helt sjuk version av "Proud Mary". Laura lyckades trumfa sin egen dampnivå och for runt på scenen som om det inte fanns någon morgondag. Det var som att titta på ett djur som fått huvudet avhugget. Det var underbart.

Laura är grym. Konserten får 5 (av 5) i betyg.

1 kommentar: