söndag 4 september 2011

oldie but goldie

Den här Neil Young har ju nåt visst. Har förstått att han är relativt stor inom musikvärlden. Jag har lyssnat en del på hans countrysatsning Old Ways. Trevlig lyssning onekligen men countrymusik var väl lite under hans rockiga värdighet egentligen.

Hans bästa låt tycker jag är Heart Of Gold. Utan någon egentlig konkurrens. Bokstavligt talat, då jag knappt lyssnat på någon annan låt förutom dem på den där tramsiga countryplattan.

"I've been a miner for a heart of gold...." Den meningen är så fin tycker jag. Hela låten är fin. en riktig klassiker med mycket hjärta och spänstigt gitarriff. Jag kan till och med nästan gilla munspelandet. trots att jag är en kronisk munsspelsallergiker.

Lyssna på den lille gobiten här nedan. Eller på spotify. Men är ni snäppet mindre födda i farstun än jag har ni väl redan hört Heart Of Gold typ en miljon gånger?

2 kommentarer:

  1. Grym låt! Jag har lyssnat mycket på "Comes a Time" som också måste gå under benämningen country.

    SvaraRadera
  2. En miljon gånger är nog i underkant och ändå finns det flera bättre låtar. "Four strong winds" på "Comes a time" var uppladdningslåt inför basketmatcher, "After the Gold rush" och speciellt "Only Love can break your heart" har lett mig genom 41 år. Nya (eller gamla (från 85)) "A Treasure" är i mina ögon bra country. "Cinnamon girl" och "Down by the river" från "Everybody knows this is nowhere" kan man skruva upp riktigt högt. Jag har sett honom i Köpenhamn en gång och han är nog inte nån höjdare att bjuda hem och enligt bänkgrannen skriver han ju enkel musik, men enkelt är väl ofta det bästa.

    SvaraRadera