torsdag 21 juli 2011

Ashton Shepherd - Where Country Grows

Ashton Shepherd är tillbaka på countryscenen. Hon släppte ju för ett par år sedan ett fullständigt magiskt debutalbum. Det skrev jag om när bloggen begav sig, se hit för den tramsiga recensionen.

Shepherd föddes 1986 i Coffeeville, Alabama. Otroligt festligt ortsnamn. Där i kaffestaden började hon sjunga i unga år och skrev låtar redan som femåring om man ska tro på wikipedia. År 2007 fick hon napp på ett skivbolag och tätt därefter släpptes den första singeln Takin' Off This Pain och så var sagan igång så att säga.

Hennes nya skiva bjuder på samma läckra röst och det finns en hel del fina låtar men den där magin som debuten bjöd på uteblir.

Nya singeln ser och hör ni här nedan. En rätt så typisk countrylåt = urtöntig text och catchig refräng.


I'm Good är en personlig favorit. Det är den här typen av känslosamma låtar som är Shepherds specialité. Hon är väldigt duktig på att låta som att hon när som helst ska bryta ihop. Ibland kanske det går lite till överdrift som i I'm Just A Woman. Den är fin och så men lite väl deppig.

Men hon kan ju göra fartiga låtar också som ovan nämnda Look It Up. More Cows Than People är en annan sån underbar liten meningslös trudelutt. Och Shepherds överdrivna sydstatsdialekt passar som handen i handskfacket i såna här riviga visor tycker jag. Det bevisas även i Trying To Go To Church som det är fysiskt omöjligt att sitta still till.

"I've been tryin' to go to church
I've been tryin' to do better
But me and Saturday night we always wake up together
I know what I oughta be doin', but I keep on losin' track
I try to stay outta trouble, but the devil's draggin' me right back

Lord help me"

Sammanfattningsvis: Shepherd sjunger bra, verkar allmänt rar och har en läcker röst och ett stilfullt yttre. Hon kommer aldrig vinna ett pulitzerpris på sin tramsiga musik. Men ett svenskt fan i de småländska skogarna har hon kammat hem. Och det är ju alla tiders!

Jag ger rätt så högt betyg: 3,5 (av 5)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar