tisdag 1 juni 2010

gretchen wilson - i got your country right here


I Got Your Country Right Here är Gretchens fjärde studioalbum. Fjärde gången gillt tänkte hon och dumpade sina störiga skivbolagsdirektörer och fixade biffen helt själv, på eget bolag.

Ett jäkligt bra drag om ni frågar mig, för detta fjärde album är hennes solklart bästa. Det är en härlig blandning av tårdrypande ballader, honky tonk och Lynard Skynard-rock. Många artister hade förmodligen klantat till åtminstone en av dessa genrer men Gretchen klarar alla tre galant.

I honky tonk kategorin diggar jag särskilt The Earrings Song där hon i sedvanlig ordning spänner musklerna och muckar gräl med allt och alla:

So don't make me take my earrings out
Cause I'll show you what a catfight's all about
If you come waltzin' by once more
I'll drag your butt right out the door
So don't make me take my earrings out
(Ah-haw!)


Det är de här fantastiskt töntiga textraderna som gör att Gretchen Wilson har en stadig plats i mitt bultande countryhjärta.

Men det är inte bara tjo och tjim på hennes nya platta. På I'm Only Human överraskar hon med någon slags mjuk sida som jag inte riktigt trodde hon hade. Jag har kört den på repeat här hemma konstant i två månader och ännu inte tröttnat, vackert som attan. I'd Love To Be Your Last är också fin men lite väl puttinuttig för min smak.

Mer riv är det i Work Hard, Play Harder och Walk On Water och även om jag verkligen uppskattar de lugna låtarna på plattan så är det ju egentligen den här ruffiga stilen som är hennes grej.

Bra Gretch.

betyg: 4 (av 5)

1 kommentar: