fredag 5 juli 2019

Kerstin VM-bloggar! Nederländerna - Sverige 1-0

Efter att mirakulöst slagit ut Tyskland i kvarten hade Sverige nu ett gyllene läge att komma till VM-final. Men det blev som bekant pannakaka. Likt Mona Brorsson på sista rundan i hemma-VM "sköt" Sverige bort sig.

Men det var en jämn batalj. Sverige möjligen till och med snäppet vassare matchen igenom. Men man måste ju sätta bolljäveln i mål, hur många gånger ska vi på den här redaktionen behöva påtala det?

Det hela gick till förlängning och i 99:e minuten gjorde Groenen ett förödande mål. Sverige hämtade sig inte, trots att de ju hade en hel förlängningskvart till på sig att kvittera. Det var som att luften gick ur dem. De borde ju anfallit som tokar! Istället slutade eländet med att Asslani fick en boll i huvudet via nick från holländare. Det var den mesigaste smäll jag någonsin sett. Men någon nitisk landslagsläkare var sugen på att öva nackstabilisering och packade in stackars Asslani på en bår för en ovärdig sorti. På skiktröntgen sedan kunde man konstatera att hon var utan fara. Herregud! De hade kunnat bespara henne dem röntgenstrålarna om de bara tittat på reprisen. Bollen smekte lite lätt hennes vänstra kind.

Det slutade 1-0 till de glada holländarna. Sverige kan i alla fall trösta sig med att slippa bli överkörda av USA i finalen, de har ju varit VM:s klart bästa lag. Som om de spelar i en annan liga. Nu väntar istället England i bronsmatchen. Det kan bli en snoozefest av sällan skådat slag. Jag hoppas därför Gerhardsson släpper in glädjespridaren Janogy från start. Är han riktigt crazy låter han även underskattade Hurtig spela trots att Rolfö nu är tillbaka. Imorgon vet vi.

Eländes elände! I alla fall ett vackert bortaställ.

6 kommentarer:

 1. Den redaktionen vet vad den snackar om!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag borde bli förbundskapten! Eller forward!

   Radera
 2. Men VAR fanns VAR? Det Italienska gänget satt väl och åt pizza när en holländska kapade benen på Hurtig. Solklar straff men Nej....inte ens en visselblåsning...sååå dåligt!!!

  SvaraRadera
 3. Som kraftig motståndare till VAR ger jag mig inte rätten att brusa upp över det. Men det är ju mkt möjligt att domarn spontant tyckte det var straff men ville avvakta VAR-bedömning och så satt dom och hade pizzapaus just då, beklagligt onekligen.

  SvaraRadera
 4. Jag är mycket glad över att dela min erfarenhet här, jag heter Brenda och jag var lyckligt gift. Inte förrän min man sa att jag fuskade honom, då blev vi båda gnagande par, han kunde inte tro, och han litade inte heller på mina ord så vi ansökte om skilsmässa, senare blev vi separerade och lovade att aldrig göra upp. Länge försökte jag gå vidare men jag kunde inte stanna utan honom, så jag började en strävan efter att min make skulle återvända, då hänvisades jag till Dr.IZOYA. En bra man jag stötte på, han kastade en kärleksförtrollning och fick min man tillbaka inom 24 timmar. med detta är jag här för att dela kontakten med Dr. IZOYA, nå honom via drizayaomosolution@gmail.com. Han är verkligen kraftfull och har specialiserat sig på följande frågor ...
  (1) Älska trollformler av alla slag. (2) Sluta skilsmässa. (3) Avsluta barrenness. (4) Behöver andlig hjälp.

  SvaraRadera
 5. Hej, säsongs hälsningar till alla mina vänner jag är här för att berätta lite om hur jag fick min hsnabd tillbaka med hjälp av en stor man som heter baba Amiso. Jag heter Alice Lucas, form, Alingsås, Sverige. Efter 12 års äktenskap har min man och jag varit i en gräl eller den andra tills han äntligen lämnade mig och flyttade till Kalifornien för att vara med en annan kvinna. Jag kände att mitt liv var över och mina barn trodde att de aldrig skulle se sin far igen. Jag försökte vara stark bara för barnen men jag kunde inte kontrollera smärtan som plågar mitt hjärta, mitt hjärta fylldes av sorg och smärta eftersom jag verkligen var kär i min man. Varje dag och natt tänker jag på honom och önskar alltid att han skulle komma tillbaka till mig, jag var verkligen upprörd och jag behövde hjälp, så jag sökte efter hjälp på nätet och jag stötte på en webbplats som föreslog att Dr.Amiso kan hjälpa till att få tillbaka artiklar snabbt. Så jag kände att jag skulle prova honom. Jag kontaktade honom och han berättade för mig vad jag skulle göra och jag gjorde det då han gjorde en Love spell för mig. 48 timmar senare ringde min man verkligen till mig och sa att han saknar mig och barnen så mycket, så fantastiskt !! Så det var så han kom tillbaka samma dag, med massor av kärlek och glädje, och han bad om ursäkt för sitt misstag och för den smärta han orsakade mig och barnen. Sedan den dagen var vårt äktenskap nu starkare än tidigare, allt tack vare Dr.Amiso. han är så kraftfull och jag bestämde mig för att dela min berättelse på internet att Dr.Amiso verklig och kraftfull stångskärare att jag alltid kommer att be för att leva länge för att hjälpa sina barn i en tid av problem, om du är här och du behöver din Ex tillbaka eller din man flyttade till en annan kvinna, vill känna igen i världen eller cancerfrågan, vill gifta sig med älskaren efter ditt val eller skilsmässoärenden, hälso- eller äktenskapsproblem, jobbfrämjande och framgång, vad som helst, gör inte ge upp, inte mer gråta, kontakta denna kraftfulla stavning nu. Här är hans personliga e-postadress på: herbalisthome01@gmail.com

  SvaraRadera