tisdag 12 mars 2019

Melodifestivalen 2019: Final

En magsjuka slog ut all funktion förutom andningsfunktionen här i helgen. Därför kommer först  nu en rapport om lördagens mellofinal som förmodligen ingen väntat på. Det är knappt så jag själv minns vad som hände. Men nuuuu kör vi!

Det hela började med ett musikaliskt nummer av Felix Sandman och Benjamin Ingrosso. Det var ovanligt seriöst för att vara statligt finansierat. Sedan fullständigt sprutade det ut programledare och tävlanden ur mellohusbilen. Stämningen var på topp!

Sedan var det dags för själva tävlingen som bjöd på tolv habila nummer. Så glöm vad internationella juryn eller svenska folket tyckte, här kommer poängen från Kerstin's Country Music Blog:

1 poäng:
Lina Hedlund - "Victorious"

2 poäng:
Hanna Ferm, LIAMOO - "Hold You"

3 poäng:
Bishara - "On My Own"

4 poäng:
Wiktoria - "Not With Me"

5 poäng:
Jon Henrik Fjällgren - "Norrsken"

6 poäng:
Anna Bergendahl - "Ashes to Ashes"
Anna Bergendahl är nog lite för bra för mello. Man kan inte ta in den här typen av proffsiga bidrag mitt bland ballonger och Erik Saades.

7 poäng:
Arvingarna - "I Do"
Det finns något med Arvingarna som värmer riktigt gott i hjärtat. De har liksom inte utvecklats ett smack på 30 år! "I Do" är också det mest omoderna som man någonsin sett på ett schlagergolv men jädrar va glad man blev av kvartettens välarbetade sång- och dansnummer.

8 poäng:
Malou Prytz - "I Do Me"
Flicksnärtan från Ryd vaknade på rätt sida och rev av ett proffsigt nummer lagom till final. Låten växer för varje lyssning.

10 poäng:
Mohombi - "Hello"
Riktigt poppig dänga som jag jag gillat från första stund.

12 poäng:
John Lundvik - "Is It Too Late For Love"
Om man kan bortse från Lundviks psykotiska leende och Bill Clinton inspirerade byxa så har det här numret det mesta. Värdigare vinnare får man leta efter! (Kanske skulle varit Omar Rudbergs magnifika "Om om och om igen" då som jag fortfarande inte kommit över att den inte ens tog sig till final, skandal!)

Så denna lista kan ni ju direkt kopiera och spara i mappen "intresseklubben antecknar".

Tack för mig! Ses i Tel Aviv!

We are all the winners!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar