söndag 11 mars 2018

Melodifestivalen 2018: Final

Allt gott har ett slut och så även melodifestivalen. Även om det stundtals i år kändes som slutet inte kunde komma fort nog. Trots ett par riktiga bottennapp var ändå finalfältet otippat vasst. Jag gillade varenda låt mer än vad som är socialt accepterat.

Showen som sådan var dock något svag. Acapellagrupper är djävulens lilla påfund och hör inte hemma på ett schlagergolv även om pojkarna i Solana kan ta en ton patologiskt perfekt. Caroline af Ugglas version av fjolårets vinnarlåt var riktigt fin men mitt stående intryck av uppträdandet är ändå att hon skulle behöva se över sin Ritalindos och öka den markant.

Nu till själva tävlingen. Eftersom det är final delar vi på Kerstin's Country Schlager Music blog ut pretentiösa omdömen som kanske ingen orkar igenom.

1. Mendez - "Everyday"
Förmodligen blandade svenskafolket ihop Mendez låttitel med Felix Sandmans. För inte kan väl den här lustiga spansk/engelska charterhiten varit den tredje mest populära låten ute i stugorna. Jag gillade den förvisso men det är verkligen inget kvalitetsmått i sammanhanget.

2. Renaida - "All The Feels"
Renaidas låt var på pappret en av kvällens bästa men vad gör det när man mitt i låten börjar härja om att man inte hör något. När hon sedan på grund av ljudtrasslet fick göra om framträdandet hade hon tyvärr tappat all gnista och det var rent plågsamt att bevittna. Så synd på en så bra låt.

3. Martin Almgren - "A Bitter Lullaby"
Mysgubben bjuder på en solid countrybit, men det är inte det svenska folket vill ha. Kom tillbaka med magtröja och mycket höftrörelser så kanske du har en chans i den här tävlingen Martin.

4. John Lundvik - "My Turn"
En bra låt men det är det inte lite obehagligt med människor som ler konstant i tre minuter?

5. Jessica Andersson - "Party Voice"
Jag var inte alls begeistrad över Jessicas nummer i den tredje deltävlingen men igår trillade poletten ner. Detta var ju ett frejdigt partynummer för den mogna kvinnan.

6. LIAMOO - "Last Breath"
Att rap är ett vedertaget konstgrepp är ett av vår tids största gåtor, det låter ju urfånigt! Refrängen i "Last Breath" är det dock inget större fel på. Tyvärr gick det väl förbi den breda massan eftersom vi alla låg nere i ett EP-anfall tack vare den blinkande ljusshowen.

7. Samir & Viktor - "Shuffla"
Med risk att tappa de fyra följare jag har så måste jag medge att jag gillar Samir & Viktor. Deras nummer är en riktig energiboost och man måste ju imponeras över att två tillsynes omusikaliska människor lyckas skapa så bra musik. Det har också kommit till min kännedom att shuffla är något typ av danssteg och inte har någonting att göra med funktionen shuffle på musiktjänster som jag tidigare trott. Dumstrut på mig.

8. Mariettte - "For You"
Mariettes sång- och dansnummer är något av det märkligaste som jag sett på schlagergolvet. Hon dansar som undertecknad efter kraftigt festande. Låten hade blivit så mycket bättre om hon bara stod still.

9. Felix Sandman - "Every Single Day"
Lagom till final satte Felix sitt nummer som ett smäck. En av kvällens klart bästa låt och nummer.

10. Margaret - "In My Cabana"
Jag hånades när jag inför sällskapet outade att jag gillar den här låten. Men what's not to like? Det är party upphöjt till tio. Dessutom är Margret smart nog att slänga in refrängen redan efter 20 sekunder så man hinner höra den cirka 300 gånger innan låten är slut.

11. Benjamin Ingrosso - "Dance You Off"
Benjamin sopade mattan med övriga deltagare. Med all rätt! För det här är den bästa vinnaren på år och dar. Jag gillar allt med det här numret. Beatet, ljusshowen, dansen, de håriga armarna med mera med mera.

12. Rolandz - "Fuldans"
Inte lätt att följa efter vinnarbidraget men för att vara ett plojbidrag är Rolandz "Fuldans" ändå ganska underhållande.

Benjamin Ingrosso dansar sig nu vidare till Portugal. Själv stämplar man in på jobbet igen måndag morgon. Livet är hårt.

Glad, gladare, Benjamin Ingrosso.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar