måndag 7 augusti 2017

Kerstin EM-bloggar! Final: Holland - Danmark 4-2

Gårdagens fotbollsfinal går till historien som en av tidernas bästa. Finalbataljer brukar annars bestå av 22 spelare som är så rädda att göra bort sig att de hellre inte gör någonting alls fram till straffarna i 120:e minuten och då eventuellt blir den stackars sate som skjuter över.

Men! Det visade sig var två smått maniska lag som skulle göra upp. Bara 10 minuter in i matchen stod det 1-1. Smådryga Nadim satte ettan från straffpunkten för Danmark och kort därefter stänkte supertalangen Miedema in kvitteringen. Därefter böljade spelet som om det vore handboll. Martens för Holland satte 2-1 genom att bara skjuta in bollen i mål och fem minuter senare gjorde Harder likadant för Danmark. Till skillnad från svenskarna verkar de förstått att matcher vinns genom att göra fler mål än motståndarlaget.

I början av andra halvlek får Holland en frispark som Spritze bredsidar in i bortre. Vad målvakten höll på med är en gåta. Kanske var hon distraherad av Troelsgaards märkliga klädstil. Vi fattar att du har biceps och lår, det är inte så imponerande när man får betalt för att träna hela dagarna.


Varför?
Danmark har sedan en stark period men får inte till någon kvittering. Istället kliver Miedema fram igen och spikar igen kistan. I mitt tycke turneringens bästa spelare.

Aldrig har väl en nation varit så värda segern. Från öppningsmatchen till final låg laget bara under i 4 minuter. Hatten av.

Ett underhållande EM ör nu över. Damfotbollen har fått sig ett välbehövligt uppsving men som självutnämnd damfotbollsambassadör och legitimerad sjuksköterka skulle jag vilja införa krav på knäortos. Det är ju helt orimligt att varenda match ska skörda ett litet kvinnoknä.

Tack för mig. Nu blir det kanske country på den här countrybloggen!

Miedema och Martens.

4 kommentarer:

  1. Ditt val att se EM-finalen gjorde tyvärr att du missade årets stora countrybegivenhet i Småland. Smålands Country Clubs endagarsfestival i Södra Vi med toppartister som Dunderhead, Don Redmon band och amerikanske honkytonkgurun J P Harris med band. Och inte att förglömma dagens stora positiva överraskning Kalle Sellbrink med nytt band. En riktig toppendag med massor av fin musik. Därtill lyckades annars så snåla smålänningar samla ihop nästan 41000 kronor till Barncancerfonden. Kanon eller hur? Men du är absolut ursäktad för ditt val av fotbollen. En förhoppningsvis kommande biträdande förbundskapten står alltid inför svåra prioriteringar och du gjorde definitivt rätt val med tanke på omständigheterna....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag var i Helsingborg över helgen, kom hem precis till avspark. Hörde att det var en succé i Södra Vi, kul! Har lyssnat mycket på JP Haris Why Don't We Duet On The Road i sommar. Fantastisk liten EP!

      Radera