måndag 16 april 2012

Justin Townes Earle - Nothing's Gonna Change The Way You Feel About Me Now


Mager som en sockertopp.
Justin Townes Earle har släppt en ny platta med världens längsta titel. Jag har inte lyssnat frenetiskt på grabben men vill ändå påstå att han är en av de bättre countryrockarna därute. Han är dessutom flitig värre, Nothing's Gonna Change The Way You Feel About Me Now är hans femte studioplatta sedan 2007.

Justins heroinshica röst är långt ifrån farsan Steve Earles rockiga whiskeystämma. Men lillpojken Justin är ändå min favoritearle, jag gillar ju lite småseg countrypop och det är EXAKT vad han bjussar på på nya plattan (där blev det två på efter varann, kanse sådant man lär sig undvika på kommande skrivkurs i höst, Red. anm.)

Ironiskt nog är det dock plattans kanske svängigaste låt som jag mest tagit till mitt hjärta. "Baby's Got A Bad Idea" heter den och känns härligt 50-tal med blåsinstrument, pianosolo och sånt. Den är dock försvinnande kort, bara 2 minuter lång. En annan rivig visa är "Look The Other Way" men som också den är i kortaste laget.

Så klart finns det ett par fina lugna favoriter på albumet också. Finast är öppningsnumret "Am I That Lonely Tonight" och sista låten "Movin' On" som smattrar på i ett härligt truminferno.

Justin har släppt ett stabilt femte studioalbum. För det får han 3,5 (av 5) i betyg.

1 kommentar:

  1. vilket osedvanligt lågt betyg Justinstackarn fick!

    SvaraRadera